- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
Celinka - ja bym przy Bartoszku została ;-) co tak na sam koniec zmieniać zdanie będziesz ;-)
Celinka, zgadzam się z Madzilą. Mi osobiście bardziej pasuje Bartosz, ale ja jestem spaczona w tej kwestii. Jak zobaczysz Synka, to będziesz wiedziała :-)Celinko ponoć jak sie dzidzia urodzi to mama sama wie jak mam na imie.Może zeczwiście jak zobaczysz swojego snak to swiedzisz ze to Antoś nie Bartuś.Wiec zadecyduj jak sie urodzi.
Chociaż moja mama na przykład kazała mi (i uważam, że była to rozsądna uwaga) bardziej myśleć o pełnej wersji imienia, niż zdrobniałej. Bo dzieckiem się jest przez paręnaście lat, a dorosłym przez kilkadziesiąt. Poza tym dla dziecka zawsze można wymyśleć śmieszną ksywę W tym kontekście "Panie Antoni..." wydaje mi się strasznie poważne, pasuje bardziej dla dystyngowanego szpakowatego mężczyzny w stylu Kabaretu Starszych Panów, niż do faceta w wieku lat 30-40. Bartosz jest chyba bardziej uniwersalny, choć to oczywiście tylko moja subiektywna opinia.
ania.falko
Entuzjast(k)a
ale Antek,albo Panie Antku bardzo fajnie i luzacko...
reklama
W ramach szukania propozycji drugiego imienia trafiłam na stronę z opisami odpowiedzialności świętych, czyli patronów: Święci Patroni naszych imion. Można poczytać dla ciekawości lub nawet dobrej zabawy, naprawdę niektóre są bardzo ciekawe :-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.