reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prolaktyna i progesteron- staraczki

Lila28

Fanka BB :)
Witajcie. Nie orientuje się w ogóle w tym temacie... Odebrałam dzisiaj wyniki i tak w fazie lutealnej wyglada to nastepujaco: prolaktyna 16,56 ng/ml norma 4,79-23,3. Progesteron 10,95 ng/ml norma 1,83-23,9. Czy te wyniki są dobre?

reklama
Rozwiązanie
Są dobre, a z progesteronu wynika, że miałaś owulację, bo zakładam, że skoro wynosi powyżej 10, to jesteś w fazie lutealnej :) Jest się z czego cieszyć :) Progesteron powyżej 10 oznacza owulację w danym cyklu , tak się przyjmuje. Jak mniej, to że był cykl bezowulacyjny. Prolaktyna musi być po prostu w normie, nie słyszałam nigdy o takich zasadach jak przy TSH. Natomiast jej wysokość potrafi się mocno wahać pod wpływem różnych czynników i względem pory dnia (w nocy jest najwyższa).
Są dobre, a z progesteronu wynika, że miałaś owulację, bo zakładam, że skoro wynosi powyżej 10, to jesteś w fazie lutealnej :) Jest się z czego cieszyć :) Progesteron powyżej 10 oznacza owulację w danym cyklu , tak się przyjmuje. Jak mniej, to że...
Castagnus powinno brać się przez 3 miesiące czyli 3 opakowania. To jest pełna kuracja, po której robi się przerwę opisaną w ulotce. Więc ja bym poszła na badanie prolaktyny po 3 opakowaniach. Trochę długo, ale organizm też potrzebuje czasu. To tak jak z TSH badanie po zmianie dawki lekarz mówi, żeby robić najwcześniej po upływie miesiąca :) Prolaktynę robi się najczęściej 21-24 dc :) Takie też ja zawsze miałam zalecenie.
Oki wszystko rozumiem, dziekuje Ci bardzo.
No to zacznę od jutra (znając mnie pewnie coś tam się skontroluje w między czasie 😳😅🤣) Oby ruszyło. skoro tsh z 9+ zbiłam na 1,2 to z tym tez pójdzie 😳😂. Pozytywne myślenie w cenie😀🤨. W każdym razie dziekuje za odpowiedzi 🙈 Dużo zdrowka dla was ❤️

reklama
Oki wszystko rozumiem, dziekuje Ci bardzo.
No to zacznę od jutra (znając mnie pewnie coś tam się skontroluje w między czasie 😳😅🤣) Oby ruszyło. skoro tsh z 9+ zbiłam na 1,2 to z tym tez pójdzie 😳😂. Pozytywne myślenie w cenie😀🤨. W każdym razie dziekuje za odpowiedzi 🙈 Dużo zdrowka dla was ❤
Wszystko się uda na pewno! Czasami potrzeba po prostu troszkę więcej czasu :) Powodzenia :)

ok 😊

Załączniki

• Screenshot_20200311-224502.jpg
    Screenshot_20200311-224502.jpg
    111,1 KB · Wyświetleń: 132
Są dobre, a z progesteronu wynika, że miałaś owulację, bo zakładam, że skoro wynosi powyżej 10, to jesteś w fazie lutealnej :) Jest się z czego cieszyć :) Progesteron powyżej 10 oznacza owulację w danym cyklu , tak się przyjmuje. Jak mniej, to że był cykl bezowulacyjny. Prolaktyna musi być po prostu w normie, nie słyszałam nigdy o takich zasadach jak przy TSH. Natomiast jej wysokość potrafi się mocno wahać pod wpływem różnych czynników i względem pory dnia (w nocy jest najwyższa).
Dziękuję za tak dobrenie wieści 😘 tsh unormowane i ft4 obym niebawem zobaczyła dwie kreseczki

Rozwiązanie
reklama
Do góry