reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PRODUKTY CANPOLa

odradzam krązki laktacyjne tej firmy. Sa tragczne!!!! Maja bardzo szorstkie wykończenie o ostrych krawędziach. Tak drazniły skórę, że musiałam z nich zrezygnować i poszły do kosza.

reklama
A ja odradzam wszelakie grzechotki tej firmy!!!Farba schodzi platami!!!SZOK!!!Powiedzialam sobie ze nigdy wiecej tego badziewia nie kupie....I wyobrazcie sobie ze nawet z gryzakow(takie z grzechotka)tez farba schodzi!!!

Ivonek musiałaś fatalnie trafić. Z grzechotek mojej Julki nie schodzi farba, w ogóle w szoku jestem, że to możliwe, te grzechotki, które my mamy są w całości wykonane z kolorowego plastiku, nie pokrywanego niczym. Co do gryzaków, to mamy wodne, są mocne, próbowałam na własnych zębach ;) ale mają nieporęczne kształty, Julka nie jest w stanie sobie tego do buzi wpakować, żeby pogryźć sobie (mamy dwa "precelki" i jeden "samochodzik")...może jak będzie troche starsza, to będą jak znalazł ;D

Mój synuś miał swego czasu jeden gryzaczek Canpola - samochodzik. Już po paru dniach udało mu się wygryźć małą dziurkę i wypić trochę tego płynu ze środka. Co prawda płyn nieszkodliwy, ale jednak coś takiego nie miało prawa się zdarzyć!! Miał ten gryzak ledwie pięć dni!
pozdrawiam
nikita

A ja uzywalam butelki Aventu i odkrylam,ze pasuje do niej smoczek z Canpola serii Balonik.Zaoszczedzilam troche pieniedzy.Natomiast butelka Balonik przerobiona na kubeczek ma stanowczo za waskie uchwyty.Zle sie dziecku trzyma taki kubek.Popieram natomiast opinie o tej fatalnej gruszce z grubym koncem.Totalny niewypal.

my używamy gryzaczków wodnych-te z grzechotkami - kształty nie co zbyt duże zeby mala sobie to wlozyc do buzi,za to te tylko z plynem-jak najbardziej polecam

mamy tez mate edukacyjna-niedzwiadek-bo jest tam najwiecej atrakcji dla dziecka
mala ma juz 8 miesiecy,a ciagle lubi sie na niej bawic
zawieszam jej na palakach ulubione zabawki

Ja też uwielbiam te sztućce,są rewelacyjne,zwłaszcza widelczyk,który jest wyprofilowany jak łyżeczka i na pewno nie zrobi krzywdy.Moja córa zajada nimi sama i nie mam obaw,że coś sobie zrobi.
I faktycznie są tanie,też nie pamiętam dokładnie ceny ale na pewno nie przekracza 20 zł.

My też używamy Canpola. Jestem bardzo zadowolona z miękkiej silikonowej łyżeczki, super sprawa dla takiego maluszka, poza tym smoczek anatomiczny kauczukowy, laktator, biały, miękki ustnik do butelek (jestem na etapie testowania), pojemnik na smoczki.Mamy też kostkę edukacyjną z dzwoneczkiem w środku - rewelacja synek bardzo lubi sie nią bawić, na grzechotki też nie możemy narzekać. Nie jestem zadowolona z butelek dołączonych do laktatora. Po pewnym czasie pękają niestety (albo ja mam za duzo siły;)) poza tym koszmarnie schodzi z nich farba, z misia na butelce już nic nie zostało.

reklama
My mamy matę Canpola taką z Misiami odradzam, ogólnie mały ją uwielbiał, jeśli chodzi o kolory i zabawki ok, ale materiał w pałąkach za cienki i wyszły te bolce po półroku normalnego użytkowania, przecież wiadomo że leżące dziecko nic z tą matą nie robiło, moja koleżanka ma też matę Canpola i dokłądnie ta sama wada.
Pokażę wam o co mi chodzi bo robiłam fotki ostatnio, będę ją naprawiać i chciałam uwiecznić co było przed zepsute jak będę ją sprzedawać dla jasności:

Do góry