reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy ze współzyciem

my juz tez mamy dosyc dawno pierwszy raz za soba i tez troche bolalo , ale moj maz byl bardzo wyrozumialy i ostrozny :) Mimo ze bylam szyta to po 3 dniach zapomnialam o tym, a moj gino po 6 tygodniach jak bylam na wizycie to powiedzial ze wszystko wyglada jakbym wogule nie rodzila i ja sie tez tak czulam. Gorzej mam z koscia ogonowa bo boli mnie do dzisiaj :( i przy niektorych pozycjach troche mi to dokucza i przy siedzeniu :( :(

KatiNJ
czy mozesz napisac jak sie spiuja te dwie metody zabezpieczenia o ktorych pisalas? ja tez chcialabym sie na cos takiego zdecydowac albo na spirale ?

A czy ktos moze uzywa spirali i moglby cos na temat jej uzywania napisac? ja slyszalam i dobre i zle opinie ::)

reklama
Asiu 21, od zeszlej srody mam naklejony plasterek. Na razie nie odczuwam zadnych skutkow ubocznym, przez 2 pierwsze dni bylam troche rozdrazniona ale nie wiem czy wina plasterka. Co do libido to trudno powiedziec, ochota raczej jest ;) ale najpierw mialam okres a pozniej malozonek poza domem ;) Jutro naklejam kolejny plasterek a od nastepnego cyklu sprobuje tego krazka do pochwy, zobaczymy jak bedzie dzialal ( woalabym ten krazek bo ma mniej hormonow i zaklada sie na 3 tyg a nie na tydzien jak plaster).
Jak na razie z plasterka jestem zadowolona. Troszke obawialam sie czy nie bedzie sie odklejal po prysznicu itp ale trzyma sie dzielnie :) Zobczymy jak sie sprawi ten drugi srodek, porownam tez cene obu specyfikow i zdecyduje.
Ginka mowila ze teraz odchodzi sie od tabletek anty, ze plaster albo ten krazek sa bezpieczniejsze, rzadziej powoduja bole glowy i obnzaja libido.

Spirali nawet mi ginka nie proponowala, zreszta nie zgodzialabym sie na nia ze wzgledu na moje przekonania. Mama mnie namawiala na spirale ;D bo jej kolezanka z pracy bardzo sobie chwali.

a mnie caly czas boli przy wspolzyciu,wprawdzie za kazdym razem coraz mniej ale jednak,biore cerazette ale dzis odstawiam bo od tego bradzo boli mnie brzuch.poza tym nigdy sie nie zabezpieczalismy w zaden sposob (nawet stosunek przeywany nie wchodzil w gre),ja p prostu zawsze wiedzialam kiedy mam plodne kiedy nie i w te dni byla abstynencja, no chyba ze juz dzidzia byla w planach wiec wtedy to szczegolnie mielismy ochote:))mam nadzieje ze jak bede znowu normalnie miesiaczkowac to tez bedziemy sie tego trzymac.poki co juz @dostalam po prawie 2 miesiacach.

dziewczyny a jak wygladal wasz pierwszy okres ?, bo ja jeszcze nie dostalam , ale podobno jest taki mocny jak po porodzie ;)?

mój trwał pięc dni, był dosyć obfity, ale nie taki jak po porodzie i co najważniejsze...pierwszy raz mnie nie bolało :)

maga_86 pisze:
mój trwał pięc dni, był dosyć obfity, ale nie taki jak po porodzie i co najważniejsze...pierwszy raz mnie nie bolało :)

To jest pocieszające, bo ja się zawsze nieźle męczyłam ::) U mnie na razie brak @, choć już 4 miesiące od porodu. I całe szczęście! Oby jak najdłużej!

po Piotrku dostałąm w 3 miesiącu po mimo że karmiłam do 9

był taki sam jak przed ciążą - czyli srednio obfity i śednio bolący

Asia21 pisze:
dziewczyny a jak wygladal wasz pierwszy okres ?, bo ja jeszcze nie dostalam , ale podobno jest taki mocny jak po porodzie ;)?
ja bym nie nazwała krwawienia po porodzie okresem :) ale tak serio to mój pierwszy okres trwał 2 dni i poplamiłam - chyba to był okres a potem w 8 tygodniu - dokładnie dostałam @ i trwała 8 dni, była obfita ale nie bolesna - wogóle nie bolał mnie brzuch. Jak dotąd nic tzn już sie nie pojawiła.

reklama
U mnie po porodzie krwawienie bylo bardzo skape. Nawet sie zastanwaialam po co mi te mega wielgachne podpaski;) No ale u mnie nawet okres zwykle trwa tylko 3 dni. Pierwsza @ po porodzie byla bardzo obfita w pierwszy dzien, pozniej normalnie. Mniej bolesna niz przed porodem.

Do góry