reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemy naszych dzidziorków

ech ta pozytywka...dziś ją włączyłam (wcześniej sama karuzelka wisiała) i zaraz usta w podkówkę... nie dziwię jej się bo wg mnie ta pozytywka nieźle fałszuje :p pewnie zraziło to jej słuch absolutny ;D

reklama
I u nas ciemieniucha ;) Taka sucha skóra się zrobiła, nie skorupka. Mam nadzieję, że to nie objaw alergii. Smaruję przed kąpielą linomagiem i wyczesuję. Pomaga średnio. Chyba zainwwestuję w "olejuszkę" ;)
Kamil śpiący dzisiaj nie był. Utrzymuje swój plan dnia. Ponieważ od ostatniego szczepienia chodzi jak w zegarku :D
Wstaje ok. 9, ok. 11 - 25 min. drzemki, następne spanie 14-17, i znowu ok. 19 - 25. min drzemki. Przed 22 kąpiel, później jedzonko i spanie. Suuuuper. Mogę sobie wyjścia zaplanować. I wieczorem mam godzinkę dla męża ;) Dziś wykorzystaną na komputer ;D

Wczoraj moj Korek był wyjątkowo grzeczny, miałam gości, a dziecka nie było....bawił się, jadł i spał...za to dziś marudzi cały dzień. Chyba wszystkie dzieci były jakieś "inne"...a co do karuzeli, to ja też nie za często włączam pozytywkę, bo ta moja przynajmniej; wrzeszczy tak głośno, że mnie to denerwuje, a co dopiero małego. No do usypiania to ona na pewno nie służy. Może to kwestia ceny, bo kosztowała 35 zł :p
Noce już spędzamy w całości na spaniu. Od tygodnia czas spania w nocy sie wydłużył i Kordian śpi do 6,7 rano, a jeszcze niedawno chciał jeść ok5.

no cóż u nas też pojawiła się ciemieniucha ( a juz myślalam, ze się uda i obejdzie się bez ;) ), używam również olejuszki "skarb matki" i jest poprawa, bo Kubuś ma taką skorupkę, no i w miarę dobrze się wyczesuje. :)

Ciemieniuszki nie zazdroszcze, Kasia ma tylko na ciemiączku z przodu- i w tym miejscu nie chce zejść od miesiąca chyba albo dłużej, ale tylko w tym miejscu. Ale za to zazdroszzcę wam (EMpolan, Ola) klarującego się planu dnia i nocy. Też bym chciała by Kasia w dzień dłużej spała (choć raz te 2-3h) bo jak jest marudna i płacze to nie wiem czy właśnie nie ze względu na małą dawkę snu... Budzi się po 30min, czasem godzinie... A co ja mogę na siłe? :( No i w nocy co 2h jestem na nogach, a rano od...ok 5.30 ::)
Z problemów kosmetycznych: na buzi pojawiła się znów ta dziwna "skóra jaszczurki"- tj takie suche krostki- jedna na drugiej, a myślałam że w końcu sięj ej pozbyłam odstawiając produkty mleczne... A jednak nie... A nic nie zjadłam...  :(

ja tez zazdroszcze dziewczynom których dzidziorki przersypiają chociaż pół nocy. Kamilek co 1.5 - 2 godzin sie budzi, pije, bawi się płacze i wymyśla inne rzeczy. próbowałam już wszystkich rad , ale to nic... :-[ Rano o 6 już pobudka. Wczoraj tylko było inaczej.
Więc wiem Emih przez co przechodzisz

reklama
Mojej Ali pojawia się czasami coś jakby ciemieniuszka, ale na brwiach, taka sucha skórka łuszcząca się. A co ciekawe, ja też w tym miejscu twarzy mam strasznie suchą skórę. Wasze dzidzie też mają coś takiego? Ja smaruję to zwykłym kremem Johnsons baby i też zczesuję grzebykiem. No i jeszcze odnośnie spania, to Ala bardzo mało śpi w dzień, drzemie jedynie w nosidełku na brzuchu mamy, na siedząco, inaczej nie zaśnie, za to wieczorem troszkę pokołyszę wózkiem i w nim zasypia. Noce już ma raczej spokojne, jej rekord życiowy to 7 godzin przespanych, tydzień temu.

Do góry