reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

problemik

Dziewczyny ja wam współczuje problemów, że dzidzia nie chce pić mleczka z butelki! Ja mam troche odwrotny problem, bo mój Wikuś ciągnie tą butlę jak opętany! Tylko widzi butle to cały się trzęsie do niej! :rofl2: Kaszka oczywiście też z butli. Kiedyś próbowałam łyżeczą to nie dość, że się darł to połowe wypluwał a cycusia z butli z kachą pociągnął i spokój :-p
Łyżeczką moja dzidzia je tylko zupki :baffled: nauczył się herbatę pić ze szklanki i teraz inaczej nie chce! :szok:
Teraz rano mu wprowadziłam kaszkę manną na zwykłym mleku. :tak: to jak się dosadził to 250ml na raz strzelił!:szok::szok::szok: A jak się odkleił od butli to wyglądał jak stary pijak!:-D:-D:-D Oczy jak po ostrym chlaniu!:-D:-D:-D
Za pierwszym razem odkleiłam go od butli po 200 ml :-)
A mam pytanko:agulekagulek jakie mleko kartonowe dajesz? ja na razie kupuje łaciate 2%.

reklama
wow!ale masz fajnie!też bym chciała żeby moja tak jadła.ale bym była szczęśliwa.ja nie wiedziałam ze mleko kartonowe można dawać już w tym wieku.myślałam że o wiele wiele później.

Też nie wiedziałam, ale jak byłam u koleżanki to powiedziała, że daje już od ponad miesiąca i wszystko jest ok. Też spróbowałam i jest ok. Jkaby miał zaparcia, brzuszek go bolał to bym odstawiła ale jak jest ok to czemu ma nie jeść. Ale poza tym to on dostaje jeszcze 180 ml modyfikowanego w dzień. Muszę mu zwiększyć na 210 bo teraz je taką porcję jak 5 miesięczne dziecko :-)
Jak nie dostawał tej kaszy mannej to na śniadanie dostawał też 180-210 modyfikowanego. :-D No i na kolację dostaje kaszkę ryżową na modyfikowanym :-)
A po tych placuszkach co Wam pisałam, że zrobiłam to walnął taką kupę, że 2 godziny mieszkanie wietrzyłam! :-D Kupa poszła bez żadnych problemów, bólów i innych :-)

moja córka jest mlekopijcą więc moglaby cały czas pić mleko i zagryzać chrupkami kukurydzianymi bądz owocami. Jedynie co zje to obiad a tak woli mleko. Więc momo swoich 8 m ma 2 posiłki mleczne w ciągu dnia i 2 w nocy :zawstydzona/y:tragedia ... aż wam zazdroszcze

z tym że mała w nocy nadrabia mleko bo wstaje 3razy i potrafi zjeść po 90ml

Widzisz to już masz 180 ml a mój nie wstaje w nocy. Jak o 20 dostanie tak dopiero następne o 8 rano. A jak się obudzi to smoczka mu daje i idzie spać bez karmienia. No chyba że zostawi o 20 kaszki to wtedy w nocy dostaje porcyjke :happy:

Jak tak czytam ze niektorych z was dzieci ladnie jedza mleczko z butli to az mi szkoda,ze moj synek tak nie chce jesc.
Bron Boze nie zazdroszcze!!!
Moj w nocy jak sie obudzi to nie zabardzo chce jesc jak poczuje ze w butli mleko ehhh taki juz z niego typ!!!
Moj jak mial 4m to zasypial po 21 a wstawal dopiero po 7 czy nawet przed 8 a teraz juz z miesiac wstaje ze 3razy w nocy:baffled:i nie chce jesc!!!

Klaudusia a o jakich ty plackach piszesz??

ewelcia86 ostatnio zrobiłam mojemu dziecku placuszki ziemiaczane smażone na oliwie z oliwek i o dziwo wcinał aż mu się uszy trzęsły! Zjadł placki z 4 średnich ziemiaków! Myślałam, że może mieć problem po nich z brzuszkiem i kupą a tu nic! :-) a mój Wiktor to jak ja jem kanapki to oczywiście on też musi :-D normalnie gryzie mi kanapki! :-) z resztą jak widzi że cokolwiek jem to jest krzyk że on też chce :-)

reklama
Klaudusia ten Twoj mały to niezly aparacik heheheh. Tak wcina, super- ja teeeeż tak chcęęęęęę:-D:rolleyes::oo::rofl::rolleyes2:. Mój mały to choćby calą noc nic nie wypił, rano tez nie będzie chciał. Wtedy w desperacji biorę łyżeczkę i "jedziemy z tym koksem":-D-mały aż się trzęsie jak widzi co go czeka:szok::-D, matka-morderczyni się zbliża. Jakby potrafił chodzić, pewnie by uciekł od razu na mój widok:-D:baffled::crazy::-D:-D.
Jedyne czym sie lubi zajadac tak bez wypluwania i "chomikowania" jedzenia w ustach to owoce, ale dziś zrobił jakiś postęp bo wsunał prawie cały słoiczek jagnięciny kaszą jaglaną:szok:. Ale to chyba dlatego, że to było u mojej mamy w mieszkaniu bo go zabawiała kukiełkami, a on zapomniał ,że je:-D:-)

Do góry