reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Problem ze zwolnieniem

Sunshinee

Zaciekawiona BB
Dziewczyny mam taki problem, lekarz przez pomyłkę wystawił zwolnienie bez kodu oznaczającego ciąże przez co za dany okres dostałam 80% wypłaty. Poprosiłam o poprawienie, poprawił ale według kadr poprawił bez jednego dnia, tzn 20 dni ma kod B a ostatni dzień nie ma. Lekarz twierdzi, ze zrobił wszystko dobrze, kadry ze dalej nie maja poprawnego zwolnienia… a ja nie otrzymałam wyrównania od 2 miesięcy. Gdzie mam to wyjaśnić? Zadzwonić do ZUSu? Może to jakiś problem systemowy?

reklama
Wejdź sobie na ZUS pue i zobacz czy całe L4 ma kod b. Radzę to rozwiązać, bo miałam podobna sytuację i mi cofnęli w ogóle zasiłek, ponieważ normalnie można chorować pół roku, a w ciąży 270 dni, a że to był już 8 miesiąc ciąży, to wg zusu za długo chorowałam. Potem to się oczywiście dalo odkręcić, ale co się naczekalam to się naczekalam :/

Wejdź sobie na ZUS pue i zobacz czy całe L4 ma kod b. Radzę to rozwiązać, bo miałam podobna sytuację i mi cofnęli w ogóle zasiłek, ponieważ normalnie można chorować pół roku, a w ciąży 270 dni, a że to był już 8 miesiąc ciąży, to wg zusu za długo chorowałam. Potem to się oczywiście dalo odkręcić, ale co się naczekalam to się naczekalam :/
Nie mam konta na ZUS pue ani profilu zaufanego… zadzwonię najwyżej. Dziękuje

załóż sobie w wolnej chwili, jeszcze wiele razy Ci się przyda.
Właśnie założyłam i widzę ze zwolnienie jest wystawione poprawnie ale jakby rozbite na dwie osobne linijki tzn najpierw na 20 dni i potem na 1 dzień ale to chyba bez znaczenia .. nie wiem wysłałam te wydruki do kadr mam nadzieje ze się wyjaśni bo niedługo poród a tu takie zamieszanie

Właśnie założyłam i widzę ze zwolnienie jest wystawione poprawnie ale jakby rozbite na dwie osobne linijki tzn najpierw na 20 dni i potem na 1 dzień ale to chyba bez znaczenia .. nie wiem wysłałam te wydruki do kadr mam nadzieje ze się wyjaśni bo niedługo poród a tu takie zamieszanie
myślę że to nie ma znaczenia że tak jest, powinni to uznać.

reklama
Też miałam rozbite zwolnienie, przeszło normalnie.

Do góry