Dziewczyny mam taki problem, lekarz przez pomyłkę wystawił zwolnienie bez kodu oznaczającego ciąże przez co za dany okres dostałam 80% wypłaty. Poprosiłam o poprawienie, poprawił ale według kadr poprawił bez jednego dnia, tzn 20 dni ma kod B a ostatni dzień nie ma. Lekarz twierdzi, ze zrobił wszystko dobrze, kadry ze dalej nie maja poprawnego zwolnienia… a ja nie otrzymałam wyrównania od 2 miesięcy. Gdzie mam to wyjaśnić? Zadzwonić do ZUSu? Może to jakiś problem systemowy?
reklama
G
gość _199
Gość
Wejdź sobie na ZUS pue i zobacz czy całe L4 ma kod b. Radzę to rozwiązać, bo miałam podobna sytuację i mi cofnęli w ogóle zasiłek, ponieważ normalnie można chorować pół roku, a w ciąży 270 dni, a że to był już 8 miesiąc ciąży, to wg zusu za długo chorowałam. Potem to się oczywiście dalo odkręcić, ale co się naczekalam to się naczekalam :/
Nie mam konta na ZUS pue ani profilu zaufanego… zadzwonię najwyżej. DziękujeWejdź sobie na ZUS pue i zobacz czy całe L4 ma kod b. Radzę to rozwiązać, bo miałam podobna sytuację i mi cofnęli w ogóle zasiłek, ponieważ normalnie można chorować pół roku, a w ciąży 270 dni, a że to był już 8 miesiąc ciąży, to wg zusu za długo chorowałam. Potem to się oczywiście dalo odkręcić, ale co się naczekalam to się naczekalam :/
S
Szka
Gość
załóż sobie w wolnej chwili, jeszcze wiele razy Ci się przyda.Nie mam konta na ZUS pue ani profilu zaufanego… zadzwonię najwyżej. Dziękuje
Właśnie założyłam i widzę ze zwolnienie jest wystawione poprawnie ale jakby rozbite na dwie osobne linijki tzn najpierw na 20 dni i potem na 1 dzień ale to chyba bez znaczenia .. nie wiem wysłałam te wydruki do kadr mam nadzieje ze się wyjaśni bo niedługo poród a tu takie zamieszaniezałóż sobie w wolnej chwili, jeszcze wiele razy Ci się przyda.
S
Szka
Gość
myślę że to nie ma znaczenia że tak jest, powinni to uznać.Właśnie założyłam i widzę ze zwolnienie jest wystawione poprawnie ale jakby rozbite na dwie osobne linijki tzn najpierw na 20 dni i potem na 1 dzień ale to chyba bez znaczenia .. nie wiem wysłałam te wydruki do kadr mam nadzieje ze się wyjaśni bo niedługo poród a tu takie zamieszanie
reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Też miałam rozbite zwolnienie, przeszło normalnie.Właśnie założyłam i widzę ze zwolnienie jest wystawione poprawnie ale jakby rozbite na dwie osobne linijki tzn najpierw na 20 dni i potem na 1 dzień ale to chyba bez znaczenia .. nie wiem wysłałam te wydruki do kadr mam nadzieje ze się wyjaśni bo niedługo poród a tu takie zamieszanie
Podziel się: