reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z piętami ..

Alusia_1992

Fanka BB :)
Potrzebuje rady i pomocy..
Po ciazy moje stopy zaczely mi się strasznie buntować😟😟 2 miesiące walki z paznokciami a teraz..
Moje pięty zaczynają okropnie pękać co za tym idzie okropnie boli. Całe lato w klapkach na spacerach z wózkiem i zaczęło się . Mam strasznie okropne rany,które ciężko się goją.. jeżeli się już zagoi jedna rana,robi się druga.. najgorzej bo nie mogę za bardzo chodzić 😟😟
Co mam zrobić,czym smarować by pomogło?? Żeby zaczęły się te rany goić i nie pojawiać nowe? Dodam że wszystkie ,,cudowne,, kremy nie pomagają..

reklama
Tak są suche . Ale nie mogę za bardzo ich ,,szorować,, bo jeszcze większe rany się robią.. wcześniej nie miałam takiego problemu.. a teraz... Chyba bez lekarza się nie obejdzie 😟
Szorowanie tylko pogarsza sprawę, jeśli to robisz to przez otwartą łuskę skóry może wejść zakażenie. Tego się nie robi. Idź do podologa, na miejscu od razu Ci stopy podleczyć i da jakiś fajny krem. Tylko błagam, nie do kosmetyczki.

reklama
Szorowanie pogłębia problem. Może coś na złuszczanie się naskórka ? Są takie kremy na pięty.
Ja kiedy mam suche smaruje gruubo na noc, w reklamówkę i na to skarpeta. Powtarzam tak często jak trzeba. Mi bardzo pomaga.

Ale jeśli jest bardzo źle to do specjalisty

Szorowanie pogłębia problem. Może coś na złuszczanie się naskórka ? Są takie kremy na pięty.
Ja kiedy mam suche smaruje gruubo na noc, w reklamówkę i na to skarpeta. Powtarzam tak często jak trzeba. Mi bardzo pomaga.

Ale jeśli jest bardzo źle to do specjalisty
Po tych wszystkich kremach to chyba tylko gorzej jest. Za tydzień mam mieć wizytę u lekarza

Oliwa z oliwek extra virgin.
Mało osób wie o tym sposobie. Lekko podgrzewasz w garnku i moczysz w tym stopy. Jak długo się da. Potem wytrzyj papierowym ręcznikiem i załóż skarpetki. Po kilku razach będzie ok.

reklama
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry