Magdusia88
Fanka BB :)
Mnie cycki nie oburzają, ale czy jak będę miała jakaś infekcję intymną, to też mam wstawić zdjęcie pochwy? Też byście były takie chętne do pomocy? Sorry ale żyjemy w czasach gdzie lekarze są ogólnodostępni i jeżeli jeden lekarz nie pomógł, idzie się do drugiego, a nie pyta o diagnozę na forum
Żyjemy też w czasach, w których cycki, wagina i penis powinny być normalnymi częściami ciała człowieka... Nie powinny wzbudzać ani oburzenia, ani obrzydzenia. Ja tam kocham swoje cycki [emoji16] niechętnie pokazuje, ale nie mam nic przeciwko. Trochę otwartości i poszerzenia własnych horyzontow nie zaszkodzi. Gadacie o śluzach i miesiączce, a cycki sprawiają oburzenie [emoji2368] ja bym tam starała się pomóc w każdej sytuacji, nawet jak wjedzie wagina na forum [emoji23] (a była już hehe [emoji16]).
Zupełnie nie zgodzę się, że żyjemy w czasach, gdzie lekarze są ogólnodostępni, co za bzdura. Tym bardziej w czasach koronawirusa lekarze pochowali się w swoich gabinetach i nie przyjmują, a prywatnie za pieniazka to chętnie za godzinkę. Na termin u dobrego lekarza czekałam od listopada 2020, termin miałam w styczniu i dalej czekam na pisemna analizę moich badań. Na plan leczenia i analizę moich wyników czeka sie u niego 6-8 miesięcy, ale jest najlepszy w swojej specjalizacji.
Przejrzyj forum, a zobaczysz, że lekarze ogólnodostępni to właśnie tacy, co ignorują problem i bez aktualnej wiedzy, zwłaszcza w małych miejscowościach, a do specjalistów w swojej dziedzinie czeka się miesiącami, nawet z naglącymi problemami, nie cierpiącymi zwłoki, jak w przypadku autorki. A już z większym, specjalistycznym problemem odbijasz się od drzwi do drzwi i nikt nie umie ci pomóc. A może i nawet nie chce. Mam ten komfort, że mieszkam za granicą, sytuacja nie jest idealna, ale uwazam, że o wiele lepsza niż w Polsce.
Poza tym, jeśli chodzi o laktację i problemy z nią związane to najczęściej i z pookolenia na pokolenie sprawdzają się domowe sposoby. Nie mówię absolutnie, żeby nie iść do lekarza, bo terapia domowa powinna być wspomagająca. Ale wasze doświadczenie przy KP mogłoby tej dziewczynie pomóc uporać się z problemem, albo chociaż załagodzić ból przynajmniej do momentu, kiedy znajdzie konkretnego lekarza lub cdl.
Ostatnia edycja: