reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem z mlekiem modyfikowanym

Był na zwykłym mm i delicolu na początku naszej drogi, delicol nic nie pomagał. U córki wystarczyło kilka dni by zobaczyć czy to Wit d powoduje problemy z brzuszkiem. U niego problemy takie mocne zaczęły się po zmianie mleka na ten bebilon, na nan nie miał takich problemów ale jadl porcję malutkie + mocne zaparcia, więc raczej to nie Wit d.
U osteopaty byliśmy na początku po cesarce, potem nas skierował do fizjo bo mówił że na nasze napięcia lepiej fizjo poradzi ale w akcie desperacji napisałam do tego osteopaty czy znalazłby dla nas termin i czekam na poniedziałek aż da znać, bo jest obecnie z córa w szpitalu. Wykorzystałam chyba wszystkie możliwe opcje oprócz gastrologa 😪
Konsultacja nie zaszkodzi. Trzymam kciuki żeby pomógł. Może akurat. Zrobi usg i dowiesz sie wszystkiego.

reklama
I jak sytuacja?
po wizycie u osteopaty problem zniknął 🤷‍♀️ Już tego samego dnia zaczął jesc porcję po 120ml, osteopata mówił że zrobił mu coś jeszcze przy jelitach i powinny lepiej pracować, usunął napięcie z obręczy barkowej i działał z tym refluksem. Mówił że przez 5 dni syn może mocniej ulewa i faktycznie ulewal mocniej ale minęło. Co więcej nie podawałam mu już mleka specjalnego bez bmk bo pluł nim i nie chciał pić, zaczęłam mu dawac hipp comfort z delicolem i zero płaczu i bólu brzucha przy jedzeniu 🙈 Także ten człowiek ma złote ręce

Dodam, że przybiera też normalnie, ma lekkie kropeczki na buzi ale tu raczej od laktozy bo czasem zapomnę delicolu podać a wyszła mu ta nietolerancja laktozy.

Do góry