ekstasia
MAMA '04,'06,'07
A dodawałaś masło - może ją uczuliło? Albo marchewka lub ziemniaki były pryskane lub nawożone - powinny być z pewnego źródła...po tych ziemniaczkach dostala na buzi wysypke...
...dzisiaj podalam jej z marcheweczka ... - zjadla wiecej (jedna marcheweczke i malego ziemniaczka !)...ale krostki nie zniknely- wrecz przeciwnie ... jest ich nawet wiecej !
Po zupkach ze słoiczka mój najmłodszy syn miał straszne zatwardzenia - nie wiem o co chodziło, zle tak było - każdy musi przetestować sam, co komu odpowiada.albo dziecko to alergik
a moze zupkę pierwsza gotwa typu gerber czy hipp albo bobovita-oni dbają o normy a wiesz czy ziemniaki czy marchewka nie byla pędzona i to cos nie uczula? doradzałabym na początek ostroznosc...
Może daj jej do picia jakąś herbatkę?... po dwoch godzinkach ,znowu zawolala o mleczko..
mam jeszcze jedno pytanko:
czy przy karmieniu wasze dzieci siedza spokojnie...???
Moja niunia dziwnie rusza raczka przez caly czas karmienia..........tak jakos nerwowo- w gore w dol ... gdy zlapie mnie np. za palca ,to nim wygina z calej sily we wszystkie strony....
Co do ruszania rączkami - myślę, że twoja córcia widzi coś ciekawego - twoja ręka, talerzyk itp - i chce go po prostu dotknąć. Niestety u takich małych dzieci koordynacja ruchowa nie jest na tyle sprawna - mięśnie jeszcze nie nauczyły się jak mają się pracyzyjnie poruszać - stąd dla nas wydaje się to dziwne - ale na ten etap rozwoju twojej córeczki jest to całkiem naturalne i w normie;-).
Nie ma co na siłę zmuszać dziecko do jedzenia czegoś, czego nie lubi - czy ty lubisz wszystko?? Czy jeśli czegoś nie lubisz, to mimo wszystko to jesz?? Nie należy zmuszać dziecka do jedzenia czegoś, czego nie lubi. Możesz spróbować z czymś innym, np kleik ryżowy, kasza kukurydziana, jabłko prażone itp.Cześć dziewczyny. prosze o pomoc jestem załamana. Moja córeczka za tydzien konczy 8 mieisecy a niechce jeść nic inego jak tylko mleko i obiadek. i to mleka tez je bardzo malo. Ja karmie ja i tak i tak. Tzn sciagam pokarm rano i wieczorem i wdzien dostaje mleko modyfikowane. Ale jej porcja ,mleka to 100-120ml tylko!!!O kaszy nie ma mowy na jej widok chce jej sie rzygac wczoraj nawet probowalam z kszą manną do mleka dodalam jej łyzeczke mannej ale od razu wyczula Pomozcie co mam zrobic. Do ej por jadla bardzo duzo jak skonczyla 7 mieiscy wazyla 10 kg. Jak przekonac ja do kaszy??