reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problem z karmieniem mlekiem modyfikowanym :(

Hej dziewcyzyny potrzebuje porady nasz synek ma miesiąc czasu i od samego pocztku jest ma mm zaczęliśmy na nan pro i na pcoxtku było okej później i do dzisiaj ulewa prawie po każdym posiłku mało tego od wczoraj mamy wymioty po tym mleku dzisiaj sprobojemy wprowadzić Bebilon Pepti i poprzedni posiłek miał z Nan teraz kolejny z Bebilon pro i ledwo zjadł 40 ml pluje płaczę niech e tego melka jesc:( jak ja mam przekonać go spobwoac żeby zaczął jeść??
Pomóżcie jakieś sposoby dla takiego malutkiego dziecka?
Z góry dziękuję ❤️ ❤️ ❤️

reklama
Hej dziewcyzyny potrzebuje porady nasz synek ma miesiąc czasu i od samego pocztku jest ma mm zaczęliśmy na nan pro i na pcoxtku było okej później i do dzisiaj ulewa prawie po każdym posiłku mało tego od wczoraj mamy wymioty po tym mleku dzisiaj sprobojemy wprowadzić Bebilon Pepti i poprzedni posiłek miał z Nan teraz kolejny z Bebilon pro i ledwo zjadł 40 ml pluje płaczę niech e tego melka jesc:( jak ja mam przekonać go spobwoac żeby zaczął jeść??
Pomóżcie jakieś sposoby dla takiego malutkiego dziecka?
Z góry dziękuję ❤️ ❤️ ❤️
Wprowadzasz Bebilon Pepti bez konsultacji z lekarzem? Bebilon Pepti inaczej smakuje, jest gorszy w smaku niż zwykłe mleko i dziecko może odrzucać na początku.

A gdyby wymieszać najpierw mleka pół na pół ?
Wiesz właśnie tak się zastanawiam cyx nie zrobić teraz tak że są mu robię 120ml czyli 4 miarki mm i czy nie ziebic tak żeby dać np. 3 miarki Nan i jedna miarkę Bebilon? Vi tak zmniejszać i później już na Pepti zostać żeby się pryzzywczial?

Wiesz właśnie tak się zastanawiam cyx nie zrobić teraz tak że są mu robię 120ml czyli 4 miarki mm i czy nie ziebic tak żeby dać np. 3 miarki Nan i jedna miarkę Bebilon? Vi tak zmniejszać i później już na Pepti zostać żeby się pryzzywczial?
Nie powinno się mieszać dwóch rodzajów mleka. Zwłaszcza innych firm i zwłaszcza, że jedno z nich to mleko specjalnego przeznaczenia. Więc nie jest to dobry pomysł i lepiej tak nie rób. Jak zmieniasz to od razu a nie po trochę.

Nie powinno się mieszać dwóch rodzajów mleka. Zwłaszcza innych firm i zwłaszcza, że jedno z nich to mleko specjalnego przeznaczenia. Więc nie jest to dobry pomysł i lepiej tak nie rób. Jak zmieniasz to od razu a nie po trochę.
Nie wiem gdzie to czytałam, ale to nie mój wymysł, aby tak robić. Gdzieś taki sposób mi mignął i chyba tutaj na forum tez tak dziewczyny proponowały.

reklama
Nie wiem gdzie to czytałam, ale to nie mój wymysł, aby tak robić. Gdzieś taki sposób mi mignął i chyba tutaj na forum tez tak dziewczyny proponowały.
Ale to, że proponowały nie oznacza, że jest to dobre wyjście. Pepti to mleko specjalnego przeznaczenia. Więc ma inny skład, gęstość. Po prostu nie powinno się go mieszać z innym "zwykłym" mlekiem.

Do góry