reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problem z jedzeniem

Witam. Mój synek kilka dni temu skończył 7 miesięcy. Dietę mu zaczęłam rozszerzać w połowie 5 miesiąca. Podawałam mu zupki, kaszki, owocki i wszystko bardzo ładnie wcinał ze smakiem. Parę dni temu przestał już tak jeść a praktycznie w ogóle nie chce jeść obiadków i kaszek jedynie moje mleko,jogurta naturalnego czy chrupki i owoce. Gdy chce mu dać zupkę lub kaszkę on wtedy zaczyna strasznie marudzic. Doradzi ktoś czemu tak się dzieje?

reklama
Dostawał kaszki jogurty. Zdaje się, że kaszki na mleku. Póki alergenu nie było dużo nie było naruszenia. Jak alergenu było coraz więcej dziecko zaczęło grymasic i nie chce jeść. Warto to sprawdzić.

Może też za szybko wprowadzenie jedzenia było. No z tym mlekiem też może być że za dużo jak na mleku maszki i jogurty. Z takimi małymi dziećmi to nigdy nic nie wiadomo

A może po prostu jest teraz za gorąco i nie ma takiego dużego apetytu? Ja mam akurat starszego maluszka zarloczka, ale jak tylko są gorące dni to z jedzeniem tez się dużo zmienia u nas:)

A może mu po prostu zęby idą? Może ma takie widzimisię? Parę dni to nic wielkiego, jeśli nie ma innych objawów, nie jest płaczliwy, nie gorączkuje, itp., to poczekaj. Może musi się stęsknić za różnymi smakami. Absolutnie go nie zmuszaj. Ja bym to przeczekała aż minie miesiąc

Tak tylko zostawie. Z Natuli.
Screenshot_20230814-032508_Instagram.jpg

Screenshot_20230814-032520_Instagram.jpg

reklama
Do góry