Karolina8606
Zaciekawiona BB
Moja córka ma problem z zasypianiem w dzień. Od urodzenia nie mogła sama usnac bo miała makabryczne kolki a do tego refluks. Na początku były takie dni ze nie spala 24h. Plakala z bólu i zmęczenia ale sama nie usnela. Pomagałam jej w tym bujaniem na rączkach, w wózku, bujaku itp. Kolki minely, z refluksem jeszcze walczymy. Nadal sama nie usypia wiec bujam ją w wózku. Choć teraz jest problem nawet ją uśpić w wózku. Pomyślałam że ją zmuszam do spania wiec gdy marudzila, ziewala i przecierala oczka to ja ją nosiłam, zabawialam jak najdłużej żeby spr czy później sama usnie. Minęło 5 godz a ona nadal sama nie usnela. Poza tym bardzo marudzila i juz wogóle nie mogłam jej uśpić. Dodam że na noc zasypia sama (zdarzyły się gorsze dni i nie poszła sama spac ale myślę że to wina zbliżających się ząbków). Macie dla mnie jakieś rady? I pytanie czy w przyszłości jak juz wystarczy jej jedna drzemka w dzień czy też będę miała taki problem i będzie musiała być bujana? Na koniec dodam że córka robi sobie 3-4 drzemki w dzień po 30 min a dzień zaczyna o 6 rano. Jutro skończy 5 miesięcy.