reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

problem : syndrom LUF – czyli niepekajacy pęcherzyk Graffa

reklama
hej pok :-) A Tobie tez nie pekaja? to jakis zasyp nas jest...czekam na wizyte w klinice u endokrynologa...wtedy bede wiedziec wiecej.

A czy w tytule watku nie powinno byc "...czyli niepekajace pecherzyki Graffa" ?:cool2: Tak mnie teraz to tknelo...

hej pok :-) A Tobie tez nie pekaja? to jakis zasyp nas jest...czekam na wizyte w klinice u endokrynologa...wtedy bede wiedziec wiecej.

zawsze myslalam, ze pekaja - testy owu pozytywne, temp rosla. W poprzednim cyklu testy owu nie wyszly pozytywne ale temp skoczyla, wiec sie nie martwilam specjalnie, bo gin ostrzegał, że testy owu tez moga klamac w obie strony. Ale na wizycie u gina w 21 dc. okazalo sie, ze skubany nie pekl i musialam brac progesteron 2 tygodnie. Za ok 7-10 dni ide na kontrole i zobaczymy co sie w tym cyklu dzieje. Mam nadzieje, ze leki pomogly.
Kurcze po ponad 1,5 roku dopiero sie okazuje, ze taki problem jest. Aczkolwiek u mnie nie jeste jasne czy to byl jednorazowy przypadek, czy tak jest zawsze, czy moze tylko co ktorys cykl. Bo latem jak robilam hormony, hsg i usg to wszystko bylo pieknie ale moglo sie zdarzyc, ze akurat w "dobrym" cyklu wszystko orbilam a np. nastepny juz byl schrzaniony. Mam nadzieje, ze w tym cyklu wiecej sie dowiem.

A czy w tytule watku nie powinno byc "...czyli niepekajace pecherzyki Graffa" ?:cool2: Tak mnie teraz to tknelo...

powinno :)

Witam.

Ja też miałam problem z pekaniem pęcherzyków, na pękniecie dostawałam PREGNYL, dopiero po tym zastrzyku pękały.
To ze temperatura zrośnie w drugiej fazie cyklu nie oznacza ze pęcherzyk pękł, nie pęknięty pęcherzyk zaczyna się wtedy wchłaniać i też wydziela progesteron...
Mi zaczęły same pękać po laparoskopii a dokładniej po drilingu jajników.
Pozdrawiam.

Pok mam podobnie jak Ty tez czekam na wizyte i zobaczymy. Tez mialam piekna tempke, skok tempki, klucie w boku, TO pozytywne i sluz plodny a pecherzyk nie pekl.

Lilu po laparoskopii pekaja Ci same pecherzyki czy dalej musiz brac zastrzyki?
ile jednostek pregnylu Ci podawali na pekniecie?

Maćku tak powinno byc pecherzyka graffa :)

Ostatnia edycja:
ja to nawet nigdy nie mialam plodnego sluzu (takiego ksiazkowego) ale gin mowi, ze nie kazdy ma i nie jest to nic waznego poki wszystko inne jest ok. Zobaczymy jak bedzie wygladal ten cykl po progesteronie + castagnus + wiesiołek. Moze sie w koncu tego bialka jaja kurzego doczekam :)

dotka85- po laparoskopii same mi rosły i same pekały, wczesniej nie rosły musiałam brać clo i nie pekały bez pregnylu, zawsze dostawałam dwie ampułki.

pok- ja rzadko miałam śluz płodny, w cyklu w którym zaciążyłam nie miałam go wogóle.

reklama
Dziewczyny jutro mam wizyte u ginekologa wiec trzymajcie kciukaski za mnie :)

Ostatnia edycja:
Do góry