reklama
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
hej pok :-) A Tobie tez nie pekaja? to jakis zasyp nas jest...czekam na wizyte w klinice u endokrynologa...wtedy bede wiedziec wiecej.
hej pok :-) A Tobie tez nie pekaja? to jakis zasyp nas jest...czekam na wizyte w klinice u endokrynologa...wtedy bede wiedziec wiecej.
zawsze myslalam, ze pekaja - testy owu pozytywne, temp rosla. W poprzednim cyklu testy owu nie wyszly pozytywne ale temp skoczyla, wiec sie nie martwilam specjalnie, bo gin ostrzegał, że testy owu tez moga klamac w obie strony. Ale na wizycie u gina w 21 dc. okazalo sie, ze skubany nie pekl i musialam brac progesteron 2 tygodnie. Za ok 7-10 dni ide na kontrole i zobaczymy co sie w tym cyklu dzieje. Mam nadzieje, ze leki pomogly.
Kurcze po ponad 1,5 roku dopiero sie okazuje, ze taki problem jest. Aczkolwiek u mnie nie jeste jasne czy to byl jednorazowy przypadek, czy tak jest zawsze, czy moze tylko co ktorys cykl. Bo latem jak robilam hormony, hsg i usg to wszystko bylo pieknie ale moglo sie zdarzyc, ze akurat w "dobrym" cyklu wszystko orbilam a np. nastepny juz byl schrzaniony. Mam nadzieje, ze w tym cyklu wiecej sie dowiem.
A czy w tytule watku nie powinno byc "...czyli niepekajace pecherzyki Graffa" ?Tak mnie teraz to tknelo...
powinno
Lilu19
Fanka BB :)
Witam.
Ja też miałam problem z pekaniem pęcherzyków, na pękniecie dostawałam PREGNYL, dopiero po tym zastrzyku pękały.
To ze temperatura zrośnie w drugiej fazie cyklu nie oznacza ze pęcherzyk pękł, nie pęknięty pęcherzyk zaczyna się wtedy wchłaniać i też wydziela progesteron...
Mi zaczęły same pękać po laparoskopii a dokładniej po drilingu jajników.
Pozdrawiam.
Ja też miałam problem z pekaniem pęcherzyków, na pękniecie dostawałam PREGNYL, dopiero po tym zastrzyku pękały.
To ze temperatura zrośnie w drugiej fazie cyklu nie oznacza ze pęcherzyk pękł, nie pęknięty pęcherzyk zaczyna się wtedy wchłaniać i też wydziela progesteron...
Mi zaczęły same pękać po laparoskopii a dokładniej po drilingu jajników.
Pozdrawiam.
dotka85
Pok mam podobnie jak Ty tez czekam na wizyte i zobaczymy. Tez mialam piekna tempke, skok tempki, klucie w boku, TO pozytywne i sluz plodny a pecherzyk nie pekl.
Lilu po laparoskopii pekaja Ci same pecherzyki czy dalej musiz brac zastrzyki?
ile jednostek pregnylu Ci podawali na pekniecie?
Maćku tak powinno byc pecherzyka graffa
Lilu po laparoskopii pekaja Ci same pecherzyki czy dalej musiz brac zastrzyki?
ile jednostek pregnylu Ci podawali na pekniecie?
Maćku tak powinno byc pecherzyka graffa
Ostatnia edycja:
ja to nawet nigdy nie mialam plodnego sluzu (takiego ksiazkowego) ale gin mowi, ze nie kazdy ma i nie jest to nic waznego poki wszystko inne jest ok. Zobaczymy jak bedzie wygladal ten cykl po progesteronie + castagnus + wiesiołek. Moze sie w koncu tego bialka jaja kurzego doczekam 
Lilu19
dotka85- po laparoskopii same mi rosły i same pekały, wczesniej nie rosły musiałam brać clo i nie pekały bez pregnylu, zawsze dostawałam dwie ampułki.
pok- ja rzadko miałam śluz płodny, w cyklu w którym zaciążyłam nie miałam go wogóle.
pok- ja rzadko miałam śluz płodny, w cyklu w którym zaciążyłam nie miałam go wogóle.
reklama