reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proba zajscia.

es88

Zaangażowana w BB
Witajcie.

Od października probojemy coś zmajstrować. Pierwsze próby nie udane. Przeważnie mam 28dc. W październiku w 8dc I 14dc (ale ten bez wytrysku) odbył się stosunek. Owulacja przypadła w 13dc według testow i kłuciu w jajnikach. Druga próba w listopadzie owulacja przypadła na 11/12dc a stosunek w 13dc. W grudniu stosunek w 10 i 12dc i owulacja przypadła według testow I objawów na 12dc. Czy której z was się udało tak zajac w ciążę odbywajac stosunek 10 i 12dc i majac 12dc pozytywny test owulacyjny?

Ostatnia edycja:
reklama
Zdrowa para koło 30stki uprawiająca reguralny seks co 2-3 dni ma rok na zajście w ciążę, a w każdym cyklu ma ok 30% szans
Dziękuję za odpowiedź. Teorie znam. Bardziej mi chodziło o odpowiedzi z własnego doświadczenia. Niektórym udaje się za pierwszym podejściem a niektórym po latach starań.

Bez wytrysku było tylko 1 raz w październiku jak wspomniałam. Reszta normalnie. Ale dzięki za odpowiedź
Czemu nie uprawiacie seksu po prostu caly cykl co 2-3 dni?
Dziękuję za odpowiedź. Teorie znam. Bardziej mi chodziło o odpowiedzi z własnego doświadczenia. Niektórym udaje się za pierwszym podejściem a niektórym po latach starań.
Trochę nie wiem, co Ci dadza odpowiedzi.
Ja zaszłam w dwie ciąże w pierwszych cyklach starań. Co nie zmienia tego, że jak uprawiasz seks 2x albo 1x w okolicach owulacji, to szanse są marne.
Jestes po 3 cyklach. Ja bym zrobila kolejne 3 z seksem co 2-3 dni, a jak po 3 cyklach nie wyjdzie, to poszłabym na monitoring.

no właśnie, niektórym się udaje z pojedynczego seksu w 1cs a niektórym się nie udaje z regularnych seksów przez kilka lat, jak będzie u ciebie tego nie wie nikt

Czemu nie uprawiacie seksu po prostu caly cykl co 2-3 dni?

Trochę nie wiem, co Ci dadza odpowiedzi.
Ja zaszłam w dwie ciąże w pierwszych cyklach starań. Co nie zmienia tego, że jak uprawiasz seks 2x albo 1x w okolicach owulacji, to szanse są marne.
Jestes po 3 cyklach. Ja bym zrobila kolejne 3 z seksem co 2-3 dni, a jak po 3 cyklach nie wyjdzie, to poszłabym na monitoring.
Tryb nas pracy nie pozwala na seks co 2-3 dni. Poza tym nie chcemy być też niewolnikami seksu że o dziś przypada ten dzień. Czasami też nie masz ochoty, jesteś zmeczona/zmęczony itd

Czyjeś doswiadczenie nic Ci nie da bo nie ma związku z Tobą.

1 ciąża - pierwszy cykl starań, dużo seksu bo byłam młodziutka 😝
2 ciąża - pierwszy cykl starań, jeden seks bo partner ciągle w delegacji, dodatkowo raczej sporo przed owulacją
3 ciąża - chyba 3 cykl, seks co 2-3 dni, ciąża pozamaciczna
4 ciąża - 10 cykl, seks różnie akurat w trafionym cyklu tylko jeden 🤷‍♀️

reklama
Tryb nas pracy nie pozwala na seks co 2-3 dni. Poza tym nie chcemy być też niewolnikami seksu że o dziś przypada ten dzień. Czasami też nie masz ochoty, jesteś zmeczona/zmęczony itd
Ale jak na razie to właśnie jesteście niewolnikami bo uprawiacie seks tylko w okresie owulacji. A to nie zawsze się sprawdza. Jaki macie tryb pracy, że ciężko z seksem co 2-3 dni?

Do góry