reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proba zajscia.

reklama
Zdrowa para koło 30stki uprawiająca reguralny seks co 2-3 dni ma rok na zajście w ciążę, a w każdym cyklu ma ok 30% szans
Calculating Figure It Out GIF

Da się zajść w ciążę z jednorazowego współżycia dzień po pozytywnym teście owulacyjnym 😁 czasem do tego trzeba jednak wziąć wolne z pracy 😏😏

A robiłaś jakieś badania z krwi albo bierzesz jakieś wspomagacze? (Witaminy, wiesiołek itd.). Jak Twoja tarczyca?

Ja mam pcos, mąż żylaki powrózka nasiennego, no ogólnie wiedzieliśmy, że może być ciężko w staraniach. Zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, gdzie seks był tylko 3 razy przez cały miesiąc i to jeszcze w okolicach 20dc, po prostu owulacja mi się przesunęła.
Moja przyjaciółka i jej mąż w pełni zdrowi - starali się prawie rok, uprawiając seks cały czas kilka razy w tygodniu.
Jakie z tego wnioski? Nie ma co patrzeć na innych 🤷🏼‍♀️

A proby wstrzelenia się w owulke to nie jest własnie bycie niewolnikiem seksu? To właanie wtedy myslisz o porach i liczysz, czy się wstrzeliliście.

Rybki albo akwarium. Bo póki co w jednym cyklu tylko faktycznie mogłoby się udac, w pozostalych bylas za daleko od owulacji.
Uprawiajac seks raz czy dwa w miesiącu, to może być cięzko zajść.
Zaszłam tak w rok nie licząc biochemu po drodze i w pierwszym możliwym cyklu po porodzie wiec nie jest to niemożliwe;)

reklama
Do góry