reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Próba prowokacji bmk

ciekawostka

Zaciekawiona BB
Witam,
Synek od 4 miesiecy na Neocate teraz mamy próbe prowokacji ,niestety naz gastrolog jest na dluzszym urlopie podczas ostatniego kontaktu z nim zlecil nam probe prowokacji
Ale ta probe rozpisal nam w dziwnie smieszny sposob natomiast mialam upiec muffinke dziecku z normalnego mm i podawac po kawalku przez caly dzien.
Niestety nie mam jak synkowi takiej muffinki podac znie umie polykac kawalkow tym bardziej ze ta muffinka wyszla sucha :)
Po rozmowie z pediatra zlecila nam przejscie z neocate na bebilon pepti powiedziala ze mamy zrobic to od razu tzn bez wprowadzania pepti stopniowo tzn np . Jedna butelka dziennie na drugi dzien druga itd..

Stad moje pytanie do Was czy taka nagla zmiana jest odpowiednia ?
Z rana wypil neocate ,po wykupieniu recepty przez caly dzien wypil dwie butelki pepti i zastanawiam sie czy podac mu jeszcze neocate czy posluchac pediatry i juz tylko podawac bebilot pepti.
Prosze o rade doswiadczone mamy w tym temacie.

Synek ma 6 miesiecy

reklama
Po 1 r.ż testy alergiczne wyszły ujemne. Stopniowo odstawialiśmy Nutramigen - mieszając ze zwykłym mm.
Generalnie do tej pory, jak młody zje za dużo mleka, to pojawiają się takie plamy.
Niewielkie ilości mu nie szkodzą.
Nie szkodzi też mleko przetworzone, tj. jogurty, sery, kefiry itp.

Podawanie muffinki 4miesięczniakowi nie świadczy za dobrze o tym gastrologu. U dzieci przed rd wprowadza się po prostu mniej przerobione mm i obserwuje.
Drabina mleczna to dopiero w trakcie rd, ale znowu rd to tez taki moment, że wysypać może wszystko.

Ja bym skonsultowała z kimś innym dla pewności, bo te zalecenia dla mnie są dziwne.

reklama
reklama
Do góry