reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty...

reklama
Ja już kilka pomysłów mam, pewnie tak z połowę. Staś to chyba dostanie z Wadera betoniarkę albo koparkę. Bo jak tylko gdzies je widzi to oczka mu się smieją :-D
A dla Wojtka jeszcze nie wiem. Myślałam o jakiś porządnych farbach plakatowych w tubkach razem z paletą. I o torach-pochylniach kulkowych, bo kiedyś gdzieś je widział i bardzo mu sie podobały. Na pewno któraś z Was już to kiedyś polecała. Cicha? Nie pamietam. Możecie coś polecić?

Dzięki za namiary. A ładnie to wykonane? Cena wskazuje, ze powinno być ładnie, ale zawsze z podejrzliwością podchodzę do plastiku ;-)
Bardzo łądne tory ma firma HABA, ale ceny strasznie wysokie. Szkoda pieniędzy.

No Haba zdecydowanie przegina z cenami :-) ja mysle ze u nas teraz sie przyjmie takie losowanie :-) na slodycze tez sie parami skladamy po 50 zl.i wztedy razem za 250zl.kupimy slodyczy..w koncu nie musi byc tego niewiadomo ile prawda? no i dzieci ammy tylko 3 wiec tez nie bedzie prpblemu z prezentami :) mysle ze to fajne rozwiazanie i czlpowiek stresu oraz wydatkow sobie moze zaoszczedzic :-) ja zamowilam sobie elektyczna szczoteczke do zebow :-) a moejj ammie kupuje aparat cyfrowy a Adam mikser bo mikser mama sobie zamowila bo jej padl. w sumie kto chce ma powiedziec co by chcial ...juz nie bawimy sie w niespodzianki bo ciezko trafic ;))) chociaz ja tam nigdy nie mialam problemu bo wiem co komu brakuje itd..albo co by ktos chcial...a juz co ja bym chciala to srednio wiedza...ale no wiadomo czasami czlowiek nie ma nawet pojecia o czym kto marzy...no ze mama mikser by wybrala to bym nie pomyslala :-D

reklama
Mamoot my mamy takie pochylnie/tory kulkowe ze szwajcarskiej firmy cuboro (stanowczo za trudne jak na ten wiek). Ta firma ma takze bardzo fajna prostsza linje: cugolino (od 3 lat). Jakosc bardzo dobra, zabawa przednia ale cena dosc 'bolesna dla kieszeni'.
My mamy takze doswiadczenie z tymi trami, ktore wklejala Sylka. U tesciow jest taki zestaw po kuzynie i Julek bardzo go lubi. Najbardziej chyba cieszy go fakt, ze sam sobie z nim radzi, tzn. uklada, przeklada, kombinuje (i calkiem skomplikowane te konstrukcje bywaja). Plus jest tez taki, ze one maja zaczepy (wklada sie elementy na siebie) wiec dobrze sie siebie trzymaja co przy dwoch krecocych sie wokol maluchach jest dosc istotne. Ogolem wiec moge powiedziec, ze napewno sa warte polecenia. Moze nie maja tego uroku co te drewniane ale zabawa jest rownie dobra jak nawet nie lepsza dla takich maluchow.

A u nas z pomyslow na razie dosc malo. Julek: narty (abo jakies narciarskie gadzety), cos z lego...? Bardzo chce rower z pedalami, ale to raczej prezent na urodziny. A dla Zoski chcialabym jakis domek dla lalek ...moze drewniany a moze cos z playmobil bo widze, ze u znajomych fajnie sie bawi. A moze zrobie jej sama..jak znajde czas. I tyle..jakos tak marnie u nas z tymi pomyslami.

Do góry