reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezent ślubny dla Szefowej

Nataśka

Fanka BB :)
Witam,
Otrzymaliśmy zaproszenie na ślub i wesele do mojej Szefowej... Mam z nią bardzo dobry kontakt, dużo o niej wiem, ma do mnie bardzo duże zaufanie.. Traktuje mnie inaczej niż pozostałych pracowników.. Na początku zaproszenie dostałam tylko ja, natomiast przez covid zwolniło jej się dużo miejsc i zaprosiła również pozostałych pracowników.. Miałam w planach kupić karnet na weekendowy wypasiony wyjazd.. Natomiast teraz moi koledzy stwierdzili, że otrzymali późno zaproszenie i się składają na wspólny prezrnt kupią weekend w spa.. Więc ja nie będę teraz kupować tego samego.. Oczywiście w zaproszeniu jest prośba za gotówkę tylko ile?

reklama
reklama
Organizowaliśmy ślub/ wesele parę lat temu. Wiadomo ceny były zupełnie inne niż teraz - się nie czarujmy.
My akurat nie myśleliśmy o zysku z kopert czy o tym że się opłaci cześć wesela z kopert.
Pieniądze na ślub/ wesele mieliśmy już odłożone.
Każdy dawal na ile było go stać.

My zawsze dajemy / oddajemy za talerzyk. W tym roku nie byliśmy na żadnej imprezie ze względu na to że jestem w ciąży choć mieliśmy okazje.

Za to w poprzednich latach impreza za impreza.
Choćby w zeszłym roku wesele dwudniowe daliśmy 700 złoty , 18 stka gdzie był catering daliśmy 400 zł , rocznica ślubu 500 złoty plus dobry alkohol.

Wszystko zależy gdzie jest robiona impreza.
Ja osobiście wolę dać młodym w kopertę większą sumę niż iść do kosmetyczki zrobić makijaż plus pazurki i wydać z 300-500 zł.

Nie pojmuje ludzi dają w kopertę 100-300 zl a uwierzcie że zdarzają się takie pary a wymalowane / włos zrobiony ze sztywno pewnie stoi kolejny tydzień / pazury ze widać że co i rusz robione No i kreacje kreacje za parę dobrych stów co impreza to nowa - wystroić się trzeba ale w koperte daje tyle ile uważam 😳

Jestem przerażona.
Co do ostatniej części wypowiedzi to się absolutnie zgadzam. My robiliśmy wesele 5 lat temu, kasę mieliśmy odłożoną więc nie musieliśmy się zaciągać , najbliższą rodzina ok 100 osób i uwierz mi , że nie byliśmy nastawieni na to żeby nam się wesele zwróciło ( choć piękna kwotę uzbieraliśmy), ale było małżeństwo , gdzie osoba z kreacja szyta na miarę , fryz , mąkę up etc a nawet w kopercie 300 zł . Mi by było wstyd tyle dać , za dwie osoby tyle. Do tej pory się z tego z mężem śmiejemy 😂

Co do ostatniej części wypowiedzi to się absolutnie zgadzam. My robiliśmy wesele 5 lat temu, kasę mieliśmy odłożoną więc nie musieliśmy się zaciągać , najbliższą rodzina ok 100 osób i uwierz mi , że nie byliśmy nastawieni na to żeby nam się wesele zwróciło ( choć piękna kwotę uzbieraliśmy), ale było małżeństwo , gdzie osoba z kreacja szyta na miarę , fryz , mąkę up etc a nawet w kopercie 300 zł . Mi by było wstyd tyle dać , za dwie osoby tyle. Do tej pory się z tego z mężem śmiejemy 😂

Tacy są ludzie 😉
Mnie też by było wstyd wystroić się wydać spora sumkę a Państwu młodym wsadzić 300 zł w koperte.

Tacy są ludzie 😉
Mnie też by było wstyd wystroić się wydać spora sumkę a Państwu młodym wsadzić 300 zł w koperte.
I z moich obserwacji wogole wynika , że Ci goście co np nie są jacyś super zamożni , albo mają dzieci to dodają w prezencie więcej jak Ci którym się lepiej powodzi , no ale każdy ma swoje sumienie .
W naszym przypadku do chyba wyszli z założenia że jak impreza w piątek to taniej w knajpie 😂

I z moich obserwacji wogole wynika , że Ci goście co np nie są jacyś super zamożni , albo mają dzieci to dodają w prezencie więcej jak Ci którym się lepiej powodzi , no ale każdy ma swoje sumienie .
W naszym przypadku do chyba wyszli z założenia że jak impreza w piątek to taniej w knajpie 😂

Przecież logiczne że nie zasponsoruje składkę dla państwa młodych aby im się zwróciło za całą imprezę ale koszt talerzyka moim zdaniem powinien być zwrócony już nie mowie o jakiejś dodatkowej większej kasie tylko o zwrot talerzyka.
Skoro stać mnie na wystrojenie siebie/ partnera to wypadałoby.

reklama
Mam podobny problem :) Mianowicie chodzi tutaj o prezent ślubny dla kolezanki z pracy :) Może doradzicie tutaj co jej podarować?
Ogółnie nie chcę dawać jej pieniędzy. Idę nie na wesele ale do kościoła na slub. Może zestaw filiżanek?

Do góry