reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Preparat przeciwko komarom dla malucha

dmuchawiec

lipcóweczka'09,
Miasto
Grajewo
Hej kobietki!
Moja córeczka ma 11 miesięcy. Wyjeżdżamy nad jezioro i potrzebuje jakiegoś bezpiecznego dla dziecka i skutecznego preparatu przeciw komarom. Nie wiem co kupić, Pomozecie?

reklama
teraz w Rossmannie jest ByeByeMosquito za jedyne 3,99 zł ale nie wiem czy to skuteczne...

na bank skuteczny jest Antisol 1 ;-)

oba są nie tylko p/ko komarom ale tez kleszczom i meszkom ;-)

ja kupiłam w aptece orinoko, można stosować od 1-go miesiąca, składa się z samych naturalnych olejków:-D

nawet z tymi preparatami dla niemowląt trzeba uważać, bo mogą powodować uczulenie. Teraz można kupić w aptekach takie bransoletki, które odstraszają komary. Nie kosztują dużo a są dosyć skuteczne- warto spróbować

ja kupiłam w aptece orinoko, można stosować od 1-go miesiąca, składa się z samych naturalnych olejków:-D

:szok:
Byłam w aptece i kupiłam ten środek. Po przeczytaniu ulotki informacyjnej nie ma tam żadnej informacji od tym, że można go stosować u dzieci powyżej 1 miesiąca. Pokusiłam się i zadzwoniłam do producenta i tam dosrałam informację że ORINOKO można stosować u dzieci dopiero po 3 roku życia!!!
Zanim cokolwiek kupicie swoim maluszkom 100 razy uważnie przeczytajcie ulotki.

reklama
To orinoko to totalna beznadzieja!! NIC nie pomaga, komary siadają na popsikanej skórze po pół godziny :confused2: z resztą poczytajcie sobie opinie na bangla.pl
My musimy kupić coś do kontaktu typu Rajd elektrick, tylko nie wiemy jak to urządzenie ma się do pomieszczenia, w którym śpi dziecko. Słyszałam o preparatach Chicco zarówno do smarowania jak i do kontaktu (od 3 msca). To urządzenie do kontaktu podobno badziewie, komary koło tego siedziały sobie spokojnie - to wyczytałam na innym forum. Preparaty do smarowania (w tym jeden w formie roll-on) nawet działają, więc pewnie przetestuje z ciekawości...

Do góry