reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prenatal duo a zaparcia

ibag0311

Zaangażowana w BB
Hejka
Od dwóch dni biorę prenatal duo. Slyszlam że po nim można mieć problemy z wyróżnianiem się. Stąd moje pytanie czy to przejdzie czy trzeba zmienić tabletki? A może trzeba się jeszcze wspomóc jakimś probitykiem? Polecacie coś?

reklama
Ja nie mogłam go przyjmować, u mnie powodował okropne zaparcia, które nie przechodziły. Przeszły dopiero po odstawieniu. U mnie jedyne, które nie wywoływały zaparć to pregna.

Hejka
Od dwóch dni biorę prenatal duo. Slyszlam że po nim można mieć problemy z wyróżnianiem się. Stąd moje pytanie czy to przejdzie czy trzeba zmienić tabletki? A może trzeba się jeszcze wspomóc jakimś probitykiem? Polecacie coś?
Ale masz już te zaparcia? Ja biorę teraz Prenatal duo, brałam w poprzedniej ciąży (aczkolwiek wtedy te tabletki wyglądały kompletnie inaczej, więc też patrz na daty postów na ten temat, bo Prenatal bardzo zmienił formę tabletek) - na mnie on w ten sposób nie działa, nie mam żadnych zaparc. Ale jeśli na kogoś tak, to nie widzę sensu, żeby się męczyć, jeśli inne tabletki byłyby OK. Po prawdzie możesz brać tabletki z I trymestru ciąży, jeśli Ci się sprawdziły, i dokupić tylko kwasy DHA. Chyba, że wpadasz w anemię, ale to tak naprawdę wtedy warto sięgnąć po coś typowego dla anemii ciążowej, bo żelazo z Prenatalu może nie wystarczyć.

Do góry