reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Preejakulat - wpadka

Californiaroad

Zaciekawiona BB
Drogie Dziewczyny
Czy są wśród Was osoby, bądź osobiście znacie pary które zaliczyły wpadkę przez owy preejakulat?

W necie jest pełno suchych faktów, a mnie interesuje praktyka.

Jedziemy z Partnerem na przerywanym i intryguje mnie czy te wpadki o których się tak szeroko słyszy są wynikiem braku refleksu mężczyzny czy mimo braku wytrysku preejakulat zrobił swoje i mamy wpadkę.

Uprzedzę że jestem dorosłą kobietą, nie uważającą seksu przerywanego za metodę antykoncepcji.

reklama
Teoretycznie w preejakulacie są plemniki tylko ich mało więc jeśli trafić akurat w owulację to zapewne da się zajść. Znam dziewczynę która zaszła z przerywanego chociaż podobno się nie zapomnieli nigdy. No ale to tylko jej opowieści, nie wiem jaka była prawda. 🤷‍♀️

Właśnie niby jest ta teoria, że w preejakulacie są pojedyncze plemniki zdolne do zapłodnienia. No ale z jakiegoś powodu jak facet ma 1mln plemników w ejakulacje to się nie kwalifikuje do insemijacni nawet, jest niepłodny. Więc sama doświadczenia nie mam z tym, ale też robiliśmy z mężem 2 lata przerywany i w ciąże nie zaszłam.

Bo to jest jak loteria...
Właśnie niby jest ta teoria, że w preejakulacie są pojedyncze plemniki zdolne do zapłodnienia. No ale z jakiegoś powodu jak facet ma 1mln plemników w ejakulacje to się nie kwalifikuje do insemijacni nawet, jest niepłodny. Więc sama doświadczenia nie mam z tym, ale też robiliśmy z mężem 2 lata przerywany i w ciąże nie zaszłam

Współżyliśmy tak przez 13lat i nic się nie wydarzyło. I nie była to kwestia naszych "problemów" z płodnością. Kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko ,zaszłam w drugim cyklu.
Rozumiem cię,bo też zawsze mnie to zastanawiało😁

Pewnie nie zapaliłaby się we mnie czerwona lampka ale po wczorajszym dziwnym kilkugodzinnym plamieniu pomyślałam sobie różne rzeczy, w tym że to plamienie implantacyjne 🙉 nigdy czegoś takiego nie miałam a przez ostatni tydzień ostro było z Partnerem codziennie, cały czas przerywany ale wczoraj zgłupiałam. Z pewnością to nie okres bo jeszcze dobry tydzień.

Ja znam odwrotną sytuację. Przyjaciółka była 10 lat na stosunku przerywanym i nigdy nie zaszła w ciążę. Potem zapragnęli dziecka i rok nie mogli mieć. Dziewczyna miała robioną drożność jajowodów i dopiero po zabiegu zaszła w ciążę. Także u niej seks przerywamy sprawdził się tylko dlatego, że w ciążę zajść nie mogła.

reklama
Przez całe lata średnio się przejmowaliśmy antykoncepcją, dbając tylko o to, żeby nie było typowej "wpadki". Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, kiedy świadomie nie zadbaliśmy o jakiekolwiek środki ostrożności 😉 trochę się zastanawiałam, czy może nie mamy problemów z płodnością, ale okazało się że nie mamy żadnych 😅

Ale myślę też, że co mężczyzna to może mieć inaczej. U jednego będą plemniki w preejakulacie, a u innego nie. A jeśli w niedalekiej przeszłości miał wytrysk, to jakieś plemniki mogą się u niego przechować w zakamarkach i przejść do preejakulatu. Jak para nie chce mieć dzieci, to lepiej nie ryzykować.

Do góry