reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Preejakulat - wpadka

Mam koleżanki, które wpadły przy stosunku przerywanym, ale czy było to przez preejakulat czy przez nierozwagę faceta - tego nie wiem ;)

reklama
My 2 lata na stosunku przerywanym bez wpadki. Ale wydaje mi się tez, że mój maz ma niewiele ejakulatu. Nam się ta forma „antykoncepcji” sprawdziła.
Przy staraniu się o dziecko zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu.

Ale byłabym ostrożna jeśli się bardzo nie chce zajść w ciąże. Ja bym się jakoś nie przejęła gdyby coś zawiodło stad taki wybór.
No dokładnie tak samo jest u nas. Choć planuje porozmawiać z Partnerem że już czas postarać się o dziecko i byłaby wielka heca gdyby okazało się że teraz zaliczyliśmy wpadkę. Przepraszam za dosłowność opisu ale penis mojego Partnera jest mokry zanim dojdzie, pytanie czy to preejakulat czy mój śluz. W każdym razie po dziwnym plamieniu (który nigdy mi się nie zdarzał, a do okresu dobry tydzień) i odczuwaniu od tego czasu (nawet teraz) takiego napięcia w podbrzuszu zastanawiam się 😉

No dokładnie tak samo jest u nas. Choć planuje porozmawiać z Partnerem że już czas postarać się o dziecko i byłaby wielka heca gdyby okazało się że teraz zaliczyliśmy wpadkę. Przepraszam za dosłowność opisu ale penis mojego Partnera jest mokry zanim dojdzie, pytanie czy to preejakulat czy mój śluz. W każdym razie po dziwnym plamieniu (który nigdy mi się nie zdarzał, a do okresu dobry tydzień) i odczuwaniu od tego czasu (nawet teraz) takiego napięcia w podbrzuszu zastanawiam się 😉
A kiedy miałaś to plamienie?

reklama
Okres zaczął się 20 sierpnia. Od 26 sierpnia miałam bardzo upojne noce. A plamienie kilkugodzinne miałam 1 września. Cykle ostatnio totalnie mi się rozjeżdżają, trwają od 24 dni po ostatnio nawet 31 dni.
A to nie, nie wygląda mi to na plamienie implantacyjne, za szybko by się to wszystko działo. Jak już to mogło być to związane z owulacją, ale możesz zrobić sobie test czy betę, bo 3 dni po plamieniu już będzie wszystko jasne

Do góry