reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Praca w ciąży?

DareToBe

Fanka BB :)
Zakładam nowy temat, bo bardzo mnie interesuje czy planujecie w czasie ciąży pracować? Ogólnie jak Wasze życie zmieni się (przynajmniej na najbliższe 9 miesięcy) dlatego że zaszłyście w ciążę?

No to zacznę ja :) Mojego starszego Synka, urodziłam będąc na studiach - nie przerywałam studiów (akurat tak się udało) tylko do 7 miesiąca chodziłam na zajęcia, a potem w wakacje urodziłam - no i miesiąc później już byłam z powrotem na studiach :D
Obecnie - oczywiście w miarę możliwości - mam w planie chodzić do pracy dokąd tylko będę w stanie. Jestem już po rozmowie z szefem, ponieważ musiał wiedzieć o ciąży, żeby maksymalnie ograniczyć szkodliwe warunki dla rozwijającego się dzidziusia - na razie wszystko udaje się zgodnie z planem :)

reklama
Czasami z tych naszych planów nic nie wychodzi. Ja zakładałam pracę prawie do końca w zwiazku z tym że jest to praca biurowa i niestresujaca. Jednak zycie zweryfikowalo moje plany trafilam na samym poczatku ciazy do szpitala i o powrocie do pracy nie bylo mowy

Ja w każdej ciąży (a teraz jestem w 5tej) zakładałam, że będę długo pracować i w każdej były jazdy od poczatku. Tylko w tych co poroniłam 5-6 tydzień to nie byłam na L4 bo nawet nie zdarzyłam. Teraz jestem na urlopie wychowawczym i jak zacznie serduszko bić to przerywam urlop i idę na L4 żeby mieć jakaś kase bo teraz nie mam nic.

U mnie nie ma możliwości pracy w ciaży- pracodawca nie chce ryzykować.
Musiałabym przejść kurs na inne stanowisko z egzaminem trwa to jakieś 6 miesięcy więc nie ma sensu.

Wczoraj ginekolog mi bardzo odradzała pracę, ale na razie udalo mi się być bez L4 :)
Szef nie widzi problemu w chodzeniu moim do pracy, narazie się to wszystko sprawdza :)

Ja nie wiem co robić.. Poszłabym na L4 na etacie... ale nie będę mogła dalej prowadzić działalności, a na tym mi zależy najbardziej.. Zobaczymy czas pokaże. Zamierzam pracować do kwietnia.

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie wiem co robić.. Poszłabym na L4 na etacie... ale nie będę mogła dalej prowadzić działalności, a na tym mi zależy najbardziej.. Zobaczymy czas pokaże. Zamierzam pracować do kwietnia.

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czy chce czy nie to do marca będę musiała.zobaczymy jeszcze co powie szefowa jak ja poinformuje.moze sama mi nie każe pracować:) hmm.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czekam do wizyty w piatek, potem mam zamiar rozmawiac z szefowa. Jestem asystentka stomatologiczna, na szczescie nie siedze ciagle przy pacjencie ale kontakt z bakteriami na pewno mam. Mysle, ze bede chciała pracować maksymalnie do konca stycznia :)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry