reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

praca na 1/2 etatu a urlop wychowawczy

Magdasf1

Kura domowa;)
Miasto
Łódź ;)
Dzien dobry, mam pytanko dotyczace pracy na 1/2 atu w trakcie urlopu wychowawczego. Otoz moj syn ma 2 lata, udalo mi sie znalesc prace na 1/2 etatu, w godzinach popoludniowych tak aby syn zawsze mial opieke (ja/moj maz). Czy musze to zglosic pracodawcy ze rozpoczelam prace w innym zakladzie, czy musze to gdzies "zglosic"(us,zus), czy mozna mnie "odwolac" z ulopu wychowawczego.
Za odpowiedz dziekuje:-)

reklama
Czy musze to zglosic pracodawcy ze rozpoczelam prace w innym zakladzie, czy musze to gdzies "zglosic"(us,zus)
Tak. Musi Pani fakt podjecia pracy zgłosić pracodawcy u którego jest Pani na urlopie. Powodem zgłoszenia jest zmiana tytułu ubezpieczenia.
czy mozna mnie "odwolac" z ulopu wychowawczego.
Tak. Prawo stanowi, że pracodawca moze Pania odwołać gdy stwierdzi że zaprzestała Pani sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. Wolno Pani podjac pracę, ale prawo nie precyzuje czasu jaki moze Pani w niej spędzać by móc uważać, że nie zaprzestała Pani opiekowania się dzieckiem. W praktyce zatem nawet gdyby Pani pracowała przez godzinę w tygodniu pracodawca mógłby Panią odwołać. Jesli pracodawca Pania odwoła musi Pani stawić sie w pracy.

Do góry