reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pozytywny test

Progesteronu nie sprawdzałam za każdym razem ale od początku był ok 33 później delikatnie spadł a teraz z zeszłego tygodnia robiłam to był 28.
Beta różnie pierwsze przyrosty miałam po ponad 200% potem 140% raz nawet poniżej 100% i wtedy już panika była. Raz też głupotę zrobiłam bo porównałam sobie w kalkulatorze betę po ponad tyg i wychodziło ledwie 20% a tego sie po prostu nie robi po takim czasie. Na drugi dzień już byłam u lekarza zapłakana że znów poronienie.. Ogólnie sprawdzanie bety pow 6 tys nie ma sensu ponoć tylko ważne jest co widać na usg. A my się same nie potrzebnie nakręcamy
W którym tyg byłaś na usg i kiedy słyszałaś bicie serduszka?

reklama
To mnie trochę uspokoiłas 😂😂 a jakie miałaś na początku pamiętasz?
na samym początku to nawet 13 przy becie 23. Tak to później coś było ponad 20 , ale niewiele . Teraz w czwartej w 9 tygodniu miałam 28 to się zdziwiłam , że tak dużo , lekarz powiedział , że dobrze :) ogólnie mi lekarz kiedyś powiedział, że jak nic się nie dzieje to bez sensu badać ten progesteron 😏

na samym początku to nawet 13 przy becie 23. Tak to później coś było ponad 20 , ale niewiele . Teraz w czwartej w 9 tygodniu miałam 28 to się zdziwiłam , że tak dużo , lekarz powiedział , że dobrze :) ogólnie mi lekarz kiedyś powiedział, że jak nic się nie dzieje to bez sensu badać ten progesteron 😏
A jak u ciebie zaczęło się z beta i w którym tyg robiłaś 😘

Za każdym razem nie robiłam . Tak jak pisałam , najwcześniej wykąpałam jak miała 23 i po dwóch dniach wzrosła do 63 i już ładnie rosła później. A progesteron skakał raz mniejszy raz większy. Przy pierwszej ciąży to ogólnie dowiedziałam się o ciąży jak beta już miała 3500 🙈 w 3 nie pamiętam , teraz w 4 nie badałam wcale bety, tylko ten progesteron w 9 tygodniu, bo mi lekarz zlecił , coś tam na początku w USG było nie tak.

Za każdym razem nie robiłam . Tak jak pisałam , najwcześniej wykąpałam jak miała 23 i po dwóch dniach wzrosła do 63 i już ładnie rosła później. A progesteron skakał raz mniejszy raz większy. Przy pierwszej ciąży to ogólnie dowiedziałam się o ciąży jak beta już miała 3500 🙈 w 3 nie pamiętam , teraz w 4 nie badałam wcale bety, tylko ten progesteron w 9 tygodniu, bo mi lekarz zlecił , coś tam na początku w USG było nie tak.
Mam obawy przed ciążą biochemiczna, pozamaciczna czy pustym jajem :( to jest takie stresujące

reklama
Mam obawy przed ciążą biochemiczna, pozamaciczna czy pustym jajem :( to jest takie stresujące
tak to jest. Od początku ciąży się o coś martwisz . Na początku tym , potem , żeby zdrowo rósł, żeby szyjka nie puściła , żeby nie urodzić wcześniaka , potem porodem , żeby było ok, a jak urodzisz to dalej masz zmartwień pełno albo i jeszcze więcej. To już chyba tak jest przy dziecku , będziesz się o nie martwić całe życie ;)

Do góry