reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywny test owulacyjny a seks

Tak . Właśnie robiłam i dopiero wczoraj pozytyw :)
A no właśnie o to pytałam, czy wcześniej były negatywne 🙃 to tak jak pisały dziewczyny w ciągu 24-36h owulacja. Czyli dziś lub jutro najpóźniej. Jeżeli mąż ma "żywotne" nasienie to jest szansa na poczęcie. Plemniki w sprzyjających warunkach żyją 3-5 dni. Niektóre potrafią i 7 🙃

reklama
A no właśnie o to pytałam, czy wcześniej były negatywne 🙃 to tak jak pisały dziewczyny w ciągu 24-36h owulacja. Czyli dziś lub jutro najpóźniej. Jeżeli mąż ma "żywotne" nasienie to jest szansa na poczęcie. Plemniki w sprzyjających warunkach żyją 3-5 dni. Niektóre potrafią i 7 🙃
Kurczę . Oby :) biorę Acard bo mam trombofilie . Lekarz kazał się zgłosić tuż po pozytywnym teście , bo włączona będzie heparyna . Ile od domniemanej owulacji mogę wykonać test ?:)

Kurczę . Oby :) biorę Acard bo mam trombofilie . Lekarz kazał się zgłosić tuż po pozytywnym teście , bo włączona będzie heparyna . Ile od domniemanej owulacji mogę wykonać test ?:)
Najlepiej 14. Ale możesz próbować 8. Tylko, że przy 8 dpo może wyjść negatywny, a ciąża i tak może być. Więc wszystko zależy od twojego podejścia. Czy jesteś cierpliwa i czekasz, czy od 8 dpo będziesz testować codziennie. Kto co lubi 😁

Najlepiej 14. Ale możesz próbować 8. Tylko, że przy 8 dpo może wyjść negatywny, a ciąża i tak może być. Więc wszystko zależy od twojego podejścia. Czy jesteś cierpliwa i czekasz, czy od 8 dpo będziesz testować codziennie. Kto co lubi 😁
Cierpliwa jestem w tych sprawach he he :) ale muszę uważać , ze względu na tę chorobę :) i szybko reagować :) wolałabym zajść w ciąże ,, spontanicznie ” , jednak w tej sytuacji nie mogę, ponieważ przy trombofili z tego co mi wiadomo ciężko donosić ciążę bez odpowiednich lekarstw :(

Cierpliwa jestem w tych sprawach he he :) ale muszę uważać , ze względu na tę chorobę :) i szybko reagować :) wolałabym zajść w ciąże ,, spontanicznie ” , jednak w tej sytuacji nie mogę, ponieważ przy trombofili z tego co mi wiadomo ciężko donosić ciążę bez odpowiednich lekarstw :(
To w takim razie zacznij 8dpo. Wcześniej nie ma sensu. implantacja minimum 6dpo. Do tego 48 h na wytworzenie bety. Masz 8 dni po owu. Trzymam kciuki 🤞🙂🙃

Najlepiej 14. Ale możesz próbować 8. Tylko, że przy 8 dpo może wyjść negatywny, a ciąża i tak może być. Więc wszystko zależy od twojego podejścia. Czy jesteś cierpliwa i czekasz, czy od 8 dpo będziesz testować codziennie. Kto c
Cierpliwa jestem , ale
To w takim razie zacznij 8dpo. Wcześniej nie ma sensu. implantacja minimum 6dpo. Do tego 48 h na wytworzenie bety. Masz 8 dni po owu. Trzymam kciuki 🤞🙂🙃
dziekuję za pomoc ❤️Całuje

reklama
Kochana... Ja jak zaszłam, to było tak. 24.07 się kochaliśmy, nazajutrz wyjechaliśmy osobno, na 26.07 wypiłam pół fabryki Polmosu, a po powrocie seks był jakoś na początku sierpnia, więc grubo po owulacji. Nigdy nie wiesz :) Trzymam kciuki

Do góry