Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was tak miała. Moje cykle trwaja 28 dni. 31 dnia cyklu poczułam się dziwnie jakby coś mnie rozbieralo uczucie zimna później fale gorąca I bardzo delikatne różowe plamienie zrobiłam test ciążowy z nadzieja ze to ciąża. Pokazała się bardzo blada ale widoczna druga kreska. Powtórzyłam test następnego dnia i to samo jeszcze tego samego dnia większe plamienie a dziś już normalne krwawienie jak na okres. Czy któraś z Was tak miała ? Jeśli tak czy skończyło się to ciąża czy jednak nie? Słyszałam ze są kobiety które miały normalne krwawienia będąc w ciąży.
reklama
Rozwiązanie
Tez tak mialam..kilka testow pozytywnych jednak z bladymi kreskami.Ciaza biochemiczna..w następny cykl juz zaszlam w ciaze
W 5/6, 7 i 9 tyg - brązowe, jednorazowe, raczej takie brudzenia jak czasami miewa się pod koniec okresu. Na usg z dzidzią wszystko w porządku, chodziłam co ok. 10 dni, krwiaków nie ma, przyczyna nieznana.A te plamienia w zdrowej ciąży jakie były? Kolor? Intensywność?
reklama
Bardzo dziekuje za odpowiedz my staramy sie juz prawie rok o dzidzie bardzo bym chciala aby wkoncu sie nam udałoCześć, ja tak miałam. Ukazywały się słabe kreski już na 4 dni przed terminem @, a dwa dni po terminie pojawiło się nasilające plamienie, bóle brzucha i kolejnego dnia normalny okres. Od razu skontaktowałam się z lekarzem, zrobiono mi USG i dostałam skierowanie na badanie bHCG. USG wykluczyło ciążę pozamaciczną, a bHCG wynosiła tylko 30 i po 48h ani nie drgnęła. Spadła dopiero jak skończył się okres. Na tak wczesnym etapie jest wielce prawdopodobne, że organizm sam się oczyści, ale wskazana jest wizyta kontrolna u lekarza. Na pocieszenie dodam, że zalecono mi odczekanie jednego cyklu i w kolejnym już zaszłam w zdrową ciążę Choć na początku też nie obyło się plamień, ale znacznie delikatniejszych i nigdy się nie nasilały tak, jak w poprzedniej ciąży.
Na pewno się uda! U mnie doskonale sprawdziły się testy owulacyjne, ale stosowałam je przez 3 miesiące przed staraniami, tylko po to, by określić kiedy mniej więcej występuje owulacja i czy pokrywa się to z moimi odczuciami. Gdy podjęliśmy decyzję, odłożyłam testy, żeby się nie stresować i poddać chwili To moja trzecia ciąża, dwie pierwsze niestety zakończyły się poronieniem. Wiesz, to brzmi jak banał, ale najważniejsze to nie tracić nadziei i pogody ducha, nawet kiedy jest ciężko. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki! <3
Bardzo dziękuje za te mile słowa! Również używałam testow owulacyjnych ale w tym cyklu odpuscilam dokladnie tak jak Ty i pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski. Szkoda ze biochemiczna ale to dla mnie znak ze jesteśmy płodni i daje mi to nadzieje ze wkrotce sie udaNa pewno się uda! U mnie doskonale sprawdziły się testy owulacyjne, ale stosowałam je przez 3 miesiące przed staraniami, tylko po to, by określić kiedy mniej więcej występuje owulacja i czy pokrywa się to z moimi odczuciami. Gdy podjęliśmy decyzję, odłożyłam testy, żeby się nie stresować i poddać chwili To moja trzecia ciąża, dwie pierwsze niestety zakończyły się poronieniem. Wiesz, to brzmi jak banał, ale najważniejsze to nie tracić nadziei i pogody ducha, nawet kiedy jest ciężko. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki! <3
momtobe_90
Fanka BB :)
Też tak miałam - test w dniu spodziewanej miesiączki i cień cienia, po 4 dnaih krwawienie k lekarz wykluczył ciążę, więc to musiała być biogemiczna. Od razu powiedział żeby następnym razem sprawdzić betę z krwii, to da pewność. A czasami może być tak że już ileś razy w życiu taka biochemiczna ciąża nam się przytrafiła ale nie wiązaliśmy jednego z drugim bo nie chciałyśmy
U mnie od razu po się udało i tego też.wam życzę to co powiedział lekarz po tej historii - najwazniejsze że były dwie kreski, to znak że mogę zajść w ciążę a to już nawet więcej niż.polowa sukcesu!
U mnie od razu po się udało i tego też.wam życzę to co powiedział lekarz po tej historii - najwazniejsze że były dwie kreski, to znak że mogę zajść w ciążę a to już nawet więcej niż.polowa sukcesu!
M
Masz racje gdybym nie zrobiła testu tez bym pomyślała ze okres się poprostu spóźnił. DziękujeTeż tak miałam - test w dniu spodziewanej miesiączki i cień cienia, po 4 dnaih krwawienie k lekarz wykluczył ciążę, więc to musiała być biogemiczna. Od razu powiedział żeby następnym razem sprawdzić betę z krwii, to da pewność. A czasami może być tak że już ileś razy w życiu taka biochemiczna ciąża nam się przytrafiła ale nie wiązaliśmy jednego z drugim bo nie chciałyśmy
reklama
Patrycja35
Fanka BB :)
Tez tak mialam..kilka testow pozytywnych jednak z bladymi kreskami.Ciaza biochemiczna..w następny cykl juz zaszlam w ciaze