reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy sie!

Mam na imie Kasia - mam córeczkę Marysię ma prawie 1,5 roczku - w styczniu skończę 29 lat. Jestem mężatką od ponad 6 lat - mąż ma 33 lata. Oboje pracujemy - Marysią zajmuje sie moja mama, tata i siostra. Zawsze chcialiśmy 3 lata różnicy ale niespodziewanie fasolka przybyła duuużo wczesniej i będzie 2 lata i miesiac różnicy. Jak dobrze pójdzie to będę mieć obydwie córcie z czerwca. Mąż chce synka (Maćka - mi się to imię nie podoba) a mi jest obojętne - ze wskazaniem na córeczkę (wstyd sie przyznać ale wszystkie ciuszki mam przecież po dziewczynce) - ale tak na prawdę jest mi obojętne kto będzie - ważne żeby było zdrowe!!! A wiem co mówię bo mam pierworodną mega alergiczke (alergia pokarmowa) z AZS i innymi świństwami. Da się żyć ale choroba bardzo upierdliwa i męcząca. Także na razie będe się modlić żarliwie zeby drugie dziecko nie odziedziczyło choroby po siostrze bo raczej nie sądze żeby do dnia porodu Marysi przeszła skaza a mieć dwóch alergików w domu to przekichane!!!!

reklama
Mam na imię Monika, mam synka Wojtka, który urodził się w czerwcu 2006. Ja mam 28 lat i jestem mężatką od 3,5 roku.
Pracuję w inżynierskiej firmie i zajmuję się ochroną środowiska. Wojtek w tym czasie jest z nianią, z dziadkiem lub z moim mężem Marcinem. Marcin pracuje na politechnice i w małej firmie, więc ma luźne godziny pracy. To nam bardzo ułatwia organizację życia i opieki nad Wojciaszkiem.

Witam wszystkie mamuśki!
Mam na imię Karolina, mam 26 lat i jestem świeżą mężatką od dwóch miesięcy;-)
Wpisałam się początkowo do majóweczek bo mi wyszedł termin na 31.05, a mi wczoraj pani doktor wpisała 2.06. Także bedę się po trochu udzielać i tu i tu;-)
Nasza dzidzia ma już 2,7cm i jesteśmy bardzo szczęśliwi:-)

No to ja się też przedstawię :) Nazywam się Agata Katarzyna :D Mam 23 lata i studiuje na dwóch kierunkach 2 rok kulturoznawstwo (lic) i filozofia 5 rok (mgr). Mieszkam na Dolnym Śląsku w Lubinie. Od 4 października wiem, ze się spodziewam dziecka :) Moim partnerem jest 30 letni mężczyzna, który obecnie mieszka w Gdyni. Dla niego i dla mnie to pierwsze maleństwo. Nie jesteśmy małżeństwem, na razie plany tego typu będziemy omawiać w przyszłą sobotę(27.10), ale ja nie chcę, przynajmniej teraz, wychodzić za mąż.
Mam cudownych rodziców, którzy cieszą się, że zostaną dziadkami. To pierwsze maleństwo w mojej rodzinie z pokolenia po repatriacji do Polski.
Wizyta 2 listopada wszystko wyjaśni, więc trzymajcie za mnie i za Kruszynkę kciuki... Mam imię dla chłopca- MIKOŁAJ... i coś czuje, że to będzie chłopiec :)

Hej, teraz ja :)
Mam na imię Agata, mam 27 lat, a mój mąż jest o rok starszy. Mieszkamy w Kołobrzegu, od 07.07.07 jesteśmy małżeństwem, a znamy się od 9 lat.
Od razu po ślubie zaczęliśmy starać się o maleństwo i... chyba wreszcie się udało! Kiedyś koniecznie chciałam mieć córeczkę, ale teraz jest mi wszystko jedno, i tak się bardzo cieszę :)

To ja szybciutko parę zadań o sobie :tak:

Jestem Kinga, od 6 lat jestem żoną Rafała, a od 1,5 roku mamą Karolinki.
Mam 29 lat.
Jestem nauczycielką w gimnazjum, uczę matematyki.

A ja Monika
31 lat, prawie 11 lat po slubie, na koncie Agatka - 7 lat i Jagodka - 2 latka, Fasolka dolaczy do nas pod koniec czerwca. Szczesliwa mezatka, na urlopie wychowawczym, ogarniam dom, dzieci, szkole i ciagne budowe naszego domku :tak:
Mam nadzieje ze ciaza mi bedzie sluzyc i latem sie przeprowadzimy :tak:

Hej, hej!!!

Mam na imie Joanna - 35 lat (ale juz tylko do stycznia). Jestem szczesliwa mezatka od 6,5 roku. Mama jestem juz piec lat (Marcin), podwojna jestem trzy ata i dwa miesiace (Karolka), a potrojna od roku i dwoch miesiecy. Jak wszystko dobrze pojdzie bede mama poczworna w czerwcu. Z taka gromadka dzieci nie udalo mi sie powrocic do pracy i jestem szczesliwie na wychowawczym. Mieszkamy w Warszawie, od 1,5 miesiaca w nowym domu - tu tez poczela sie fasolinka.

Pozdrawiam

Joanna

reklama
Do góry