reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poziom progesteronu

olcia10700

Początkująca w BB
Hej dziś mam 32 dzień cyklu 4 dzień spóźnia mi się miesiączka, beta wyszła ujemna a progesteron 11.9
Według norm mojego laboratorium wychodzi faza owulacyjna 😌 nie wiem jak to zrozumieć pomożecie ?
Screenshot_20240614-073703.png

reklama
A dlaczego wg Ciebie nie jest to faza lutealna?
Moim zdaniem jest to bardziej prawdopodobne.
Jak poziom progesteronu spadnie, to przyjdzie @ i będziesz w fazie folikularnej.

A dlaczego wg Ciebie nie jest to faza lutealna?
Moim zdaniem jest to bardziej prawdopodobne.
Jak poziom progesteronu spadnie, to przyjdzie @ i będziesz w fazie folikularnej.
Dziękuję za odpowiedź, nie ja nie znam się za bardzo na wynikach dlatego zapytałam, myślałam że po prostu ten wynik jest bardziej zbliżony do fazy owulacyjnej

Po wyniku progesteronu można zakładać, że miałaś w tym cyklu owulację.

PS. Progesteron powinno się badać 7 dni po owulacji.

Bardzo możliwe, że przesunęła się owulacja, stąd taki poziom progesteronu, a miesiączka się opóźni :)

Do góry