reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

HAPPY ja mam najzwykleszy nocnik i puki co dziala:)))) wazne zeby dziecka nei stresowac, niech samo odkryje co ijak.

reklama
Ehh zazdroszczę tym mamusią co dzieciaczki już si i kupki na nocnik robią:sorry: U Nas to jednak nocnik bee:confused2: Jak się zesika czy zrobi coś więcej to owszem woła ale już po fakcie :eek: Jak było bardziej ciepło to go puściłam bez pampka i majtek i poszedł do wujka do pokoju i jak zachciało mu się "si" to wyszedł przed dom i na kota nasikał:shocked2: Na nocnik nie siadzie wcale i nie chce go zmuszać żeby wstrętu nie dostał...nie wiem co robić

poporsze o prade, w zwiazku a tym, ze mamy ospe chodzimy bez pieluszki tylko w majtach, misio czasem siadzie na nocnik a czasem nie 50%-50% macie jakies rady jak wygladac powinno wlasciwe odpieluszkowanie, jak sie zagapi zabawa to wtedy ssika sie i pokazuje, ze zrobil, jak go pytam czy chce na nocnik to mowi nie a za 5 minut mokre majty.
bede wdzieczna za wszystkie rady

MARG jedyne co ci poradze- nie czekaj az zawola tylko sadzaj go " na czuja" jak ja Leane- zawsze po spacerze- siku w 100% jest, nieraz pieluszka suchca po spacerze wiec siku duze, dzis w czasie spaceru sie zsiurala ale potem w nocniczek tez i dlugo czekac nei musialam. kupy w domu jeszcze w nocnik nnie zrobila ale u niani tak. podobno po jedzeniu ja posadzila i mloda sie " skupila":))) nieraz w czasie zabawy pytam ja czy chce pipi jak chce to idzie pod nocnik. ale jesli u ciebie jest tak jak jest- sadzaj na czuja i juz. jak Leane zrobi w pieluszke w domu to pytam ja ze dlaczego nie powiedziala " pipi" tylko sie zsikala? i ona slucha co mowie i pozniej zdarza sie coraz czesciej ze w czasie zabawy kolo nocnika sie kreci w salonie i mowi "pipi" to wtedy ja biegiem rozbieram i sadzam. pytalam moja mame jak ze mna bylo to podobno ja mialam ROCZEK jak juz bezp ieluch zasuwalam! wolalam siku i kupa i podobno ze mna szybko poszlo. ja jeszcze chodzic nei umialam a na nocnik mama mnie podobno sadzala od pol roku.cala rodzina w szoku byla ze tak szybko ze mna poszlo. ja czekam na cieple dni bo puki co to w kratke , wtedy puszcze glizdusie z gola dupcia:)))

U nas nocnikowanie zależne jest od nastroju panny, czasami sama bierze nocnik i sika, czasami nie chce, więc na siłę nie sadzam, żeby nie było odwrotnego skutku. Czekam jak Wy na ciepłe dni, kiedy będzie mogła swobodnie po domu bez pieluchy smigać. Ale kilka razy już eksperymentowałyśmy i jej nie przeszkadza na razie jak sobie nasika do majteczek. Trzeba jednak mieć nadzieję że zacznie :-)

u nas jest podobnie Arek sam bierze i próbuje ściągać majty, ciągle siada i sika, czasem uda się na nocnik a czasem poza, trzeba dużo sprzątać ale z dnia na dzień jest lepiej, ja na siłę nie sadzam, sam chce to mu daję i siada.

Rozmyslam o tym nocniku caly czas ale mam wrazenie ze kuba jeszcze nie zaczai co i jak wydaje mi sie ze nie jest jeszcze gotowy gdyby chociaz cieplo bylo a tak to w taka zimnice niewiem czy mu na chwile platac w glowie:dry:

WIOLI Ja jestem nawet pewna, że Alicja nie jest gotowa na nocnik i mimo, iż takowy stoi u nas w domu już od dawna, to jeszcze ani razu nie zrobiła na nim tego co powinna.

Makuc no wlasnie chcialam ruszyc odrazu z kopyta a wiem ze on jeszcze sie do tego nie nadaje:no: do tego jest tak zimno

reklama
WIOLI kiedyś i na naszych Szkrabów przyjdzie pora ;-) a lepiej trochę poczekać i później zacząć działać ze 100% pewnością, niż teraz cośtam na siłę kombinować i przez to na dłuższy czas zrazić dziecko do nocnikowych "eksperymentów"

Do góry