reklama
Baśka_28
Fanka BB :)
Ehh zazdroszczę tym mamusią co dzieciaczki już si i kupki na nocnik robią U Nas to jednak nocnik bee Jak się zesika czy zrobi coś więcej to owszem woła ale już po fakcie Jak było bardziej ciepło to go puściłam bez pampka i majtek i poszedł do wujka do pokoju i jak zachciało mu się "si" to wyszedł przed dom i na kota nasikał Na nocnik nie siadzie wcale i nie chce go zmuszać żeby wstrętu nie dostał...nie wiem co robić
margerrita
Fanka BB :)
poporsze o prade, w zwiazku a tym, ze mamy ospe chodzimy bez pieluszki tylko w majtach, misio czasem siadzie na nocnik a czasem nie 50%-50% macie jakies rady jak wygladac powinno wlasciwe odpieluszkowanie, jak sie zagapi zabawa to wtedy ssika sie i pokazuje, ze zrobil, jak go pytam czy chce na nocnik to mowi nie a za 5 minut mokre majty.
bede wdzieczna za wszystkie rady
bede wdzieczna za wszystkie rady
MARG jedyne co ci poradze- nie czekaj az zawola tylko sadzaj go " na czuja" jak ja Leane- zawsze po spacerze- siku w 100% jest, nieraz pieluszka suchca po spacerze wiec siku duze, dzis w czasie spaceru sie zsiurala ale potem w nocniczek tez i dlugo czekac nei musialam. kupy w domu jeszcze w nocnik nnie zrobila ale u niani tak. podobno po jedzeniu ja posadzila i mloda sie " skupila")) nieraz w czasie zabawy pytam ja czy chce pipi jak chce to idzie pod nocnik. ale jesli u ciebie jest tak jak jest- sadzaj na czuja i juz. jak Leane zrobi w pieluszke w domu to pytam ja ze dlaczego nie powiedziala " pipi" tylko sie zsikala? i ona slucha co mowie i pozniej zdarza sie coraz czesciej ze w czasie zabawy kolo nocnika sie kreci w salonie i mowi "pipi" to wtedy ja biegiem rozbieram i sadzam. pytalam moja mame jak ze mna bylo to podobno ja mialam ROCZEK jak juz bezp ieluch zasuwalam! wolalam siku i kupa i podobno ze mna szybko poszlo. ja jeszcze chodzic nei umialam a na nocnik mama mnie podobno sadzala od pol roku.cala rodzina w szoku byla ze tak szybko ze mna poszlo. ja czekam na cieple dni bo puki co to w kratke , wtedy puszcze glizdusie z gola dupcia))
Kania78
...
U nas nocnikowanie zależne jest od nastroju panny, czasami sama bierze nocnik i sika, czasami nie chce, więc na siłę nie sadzam, żeby nie było odwrotnego skutku. Czekam jak Wy na ciepłe dni, kiedy będzie mogła swobodnie po domu bez pieluchy smigać. Ale kilka razy już eksperymentowałyśmy i jej nie przeszkadza na razie jak sobie nasika do majteczek. Trzeba jednak mieć nadzieję że zacznie :-)
reklama
Podziel się: