reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Dziewczyny znacie może jakiegoś sprzedawce na ebayu z zabawkami dla dzieci?? Bo Sammy ma zaproszenie na urodziny do kolegów wiec chciałam im coś kupić a nie mam czasu chodzić po sklepach z Jamiem.

reklama
Wierka ja nie znam, ale wiem ze fajne zabawki są też na amazon.co.uk , ja kupowalam mojej córci barbie na tej stronie, wiec moze tam spróbuj poszukać, czasem są rózne promocje i mozna cos tanio kupić

Orientujecie sie moze jak to jest z tym wózkiem w samolocie, czy mogę wziąć wózek + fotelik, wiem ze mozna jezeli fotelik jest częścią wózka , mój jest ale nie jest montowany na spacerówce, tylko musze najpierw zdjąć spacerówkę ze stelaża zeby zamontować fotelik i w związku z tym nie wiem czy mogę wziąć te dwie części czy tylko jedna:confused:

Tak. Musicie chyba zarabiac z mezem wiecej niz 40, zeby nie dostac...
Ja zawsze obliczalam tym:
kalkulator HMRC

a w ogole znalazlam super firme paczkowa! Z pl do uk w 3 dni mi dowiezli paki, cena tez ok- 25 funtow za jedna i 40 za 2 :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a dostalyscie juz odpowiedz z Child benefit? My caly czas czekamy i nie wiem o co chodzi...te papiery gdzie wypytywali o nipy i inne *******y z Pl wyslane do nich zostaly 3.5 miesiaca temu...

co do tax credits to naleza sie w tym roku podatkowym wszytkim krorzy maja ponizej 50000:) dzwonilam wczoraj wiec info chyba pewne:) a na child benefit to ja przy pierwszym dziecku walczylam poltora roku a zwrocili mi tylko za 3 miesiace, niestety.Ale tam trzeba caly czas wydzwaniac i sie upominac, a przy drogim dziecku dostalam po 3 tyg.
Agnes- na lotnisku mowia zawsze ze albo jedno albo drogie ale mozna sobie dokupic do biletu kolejne rzeczy.Mnie niewpuscili z fotelikiem zamatowanym w wozek bo niby trzeba zlozyc wozek z ta czescia a ja musialam fotelik wyciagac przy skladaniu, ale to tez zalezy na kogo sie trafi na lotnisku!

Czesc dziewczyny,jesli sprzedajecie ciuszki po swoich maluchach to warto spróbować na Gumtree.Ja zaczelam na e-bayu ale czesto przesylka byla droższa niz ciuchy i wiele na tym nie zarobilam az jedna znajoma polecila mi wlasnie gumtree.Ogłoszenie dodaje sie za darmo,można wkleic chyba 9 zdjec.I tak udalo mi sie pozbyc większości ciuchów za £35

help laski potzrebują kwaśnej smietany!!!!!!!!!!!! mozecie jakąs polecić bo ja oprócz duble i singiel nie kupowałam zadnej a z polski mi nie przywiezli buuuuuu

reklama
pinka sorry ze dopiero teraz ale wcześniej nie zauważyłam ze ktoś tu napisał,spróbuj ''sour cream'' to jest chyba najlepszy odpowiednik polskiej kwaśnej śmietany

Do góry