reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

reklama
Sorki, ze tak post pod postem, ale wlasnie zrobilam zakupy na amazon wlasnie. No i generalnie, to za 160 'tablet' (czyli na 80 pran) ariela non bio (nadajacego sie do prania dzieciecych ciuszkow) zaplacilam £14 (a nie chce uzywac fairy bo pamietam, ze z Olafem mi zwyczajnie nie dopieral- nawet jesli namoczylam cos...i nie chce uzywac innego dla nas)
Z kolei plyn do plukania- 3pak 1,5 litrowego comfort pure za £4,50... chusteczki pampers sensitive 9pak za £7...

Tych pampersow promocyjnych z kiedys aktualnie nie ma...:wściekła/y:
No i kupilam ten zel do mycia burts bees, mam nadzieje, ze sie nie zawiode ;-)

Persil w plynie kupowalam w Tesco za 8L (nie pamietam ile pran). To fajne ceny na tym Amazonie :) ten plyn do plukania Comfort tez mi sie podoba. Fairy zuzylam, ale mi nie podszedl, ani z zapachem ani z praniem.

Te kosmetyki dla dziecka to ogladalam jako alternatywe po skonczeniu Nivea :) boje sie tego J&J, a mam caly kuferek (na ktorym mi najbardziej zalezalo). Mam 2 kolezanki w ciazy to moze im sprezentuje :)

Mnie nivea uczula, Olafa tez... w ogole mam boska skore, nie mowiac juz o tym, ze gdy w pierwszej ciazy uzylam johnsona kosmetykow (oliwki i zelu pod prysznic) to myslalam, ze mi wypali skore...
U nas to wlasnie jakies oilatum, jakies E45 ciagle...byloby super gdyby to sie sprawdzilo :)

Nie wiecie gdzie jakies promocje na pampki sa??

Kobitki mam pytanie,czy macie kupione mleko dla dzidziusiów w razie gdyby cyc nie starczył i trzeba było dokarmiać butla.Jeśli tak to polecacie jakąś konkretna firmę?

Ja nic nie kupowałam, w razie czego zawsze można szybko skoczyć do sklepu i kupić :tak:

A tak z innej beczki, jakby ktoś potrzebował
położna mi poleciła krem na popękane brodawki nazywa się LANSINOH lanolin, kupiłam sobie i jest naprawdę dobry, można kupić w aptece

wierka ja mam kupiony Aptamil.
Ale jak zamierzasz karmic piersia to faktycznie nie ma chyba potrzeby kupowania. W razie co zawsze mozna podskoczyc do apteki i kupic a w szpitalu jak bedzie trzeba to polozne dadza ci mleczko.
Z B. tez na poczatku uzywalismy aptamila, niestety mial skaze wiec byl potem na Nutramigenie.A teraz juz mamy skaze prawie za soba i np. do platkow uzywamy dalej Aptamila ( z tym ,ze takiego 2+ i juz nie w proszku a w butelkach normalnie).

Jestem właśnie nastawiona na pierś ale jak to nadwrażliwa mama pytam na zapas;-)
Agnes rzeczywiście ten LANSINOH lanolin jest super.Ja go używałam przy Sammym i naprawdę pomagał,wiec także polecam.

Ja sie zastanawiam miedzy Hipp Organic, SMA gold i jeszcze Cow and Gate comfort. Pewnie na sam koniec zadecyduje dostepnosc i cena. Tak czy inaczej chce karmic piersia, ale to sie zobaczy....

reklama
My uzywalismy Aptamila gdy skonczyło mi sie mleko w cycach i moge polecic, ale moj chrzesniak mial bóle brzuszka po nim i podpasował mu dopiero Cow and Gate.
Narazie nie kupiłam zadnego bo bardzo chce i zrobie wszystko zeby karmic piersia.

Agnes mi tez połozna poleciła ten krem i uratował on moją laktacje bo przestałabym karmic hanie juz po paru dniach takie mialam poranione brodawki. Drogi jest ale naprawde skuteczny.

Do góry