reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Mi też już po tygodniu wysłali list, że w ciągu 7 dni wpłacą pieniądze na konto, więc bardzo szybciutko :-)

Ten formularz na becikowe można też sciągnąć z internetu i wydrukować, ja tak zrobiłam i mam zamiar dać go położnej do podpisania we wtorek

reklama
Świetny wątek!
Juz raz załatwiałam tutaj benefity, wiec postaram sie pomóc innym mamuską. W innych sprawach również:)

to mozesz mipowiedziec kiedy moglabym sie starac o np chtc lub chb najwczesniej zeby wyrobic obie te rzeczy na czas i zlapac sie na becikowe???bo podobno mi sie nalezy to czemu nie skorzystac?:)

Z góry sorry za pytanie z d....y strony ale wiecie może w którym sklepie dostane sanki?? Chce jutro Sammiemu kupic,bo mamy górkę niedaleko domu i chętnie poszalałby z innymi dzieciakami.
buziaczek ja rodziłam Sammiego 5 lat temu wiec juz nie pamietam jak to bylo a nie chce Cie wprawiac w blad,ale CHB to najwczesniej zaraz po urodzeniu mozna skladac.

Wierka ja też tutaj sanek znaleść nie mogę :no: jedynie widziałam kiedyś na ebay, ale niestety były bardzo drogie

to mozesz mipowiedziec kiedy moglabym sie starac o np chtc lub chb najwczesniej zeby wyrobic obie te rzeczy na czas i zlapac sie na becikowe???bo podobno mi sie nalezy to czemu nie skorzystac?:)

Buziaczek dokumenty na chb powinnas dostac w szpitalu przy wypisie i mozesz od razu wysyłac. O Child tax to juz zalezy..jezeli pobierasz ty lub twój m working tax to wystarczy zaraz po narodzinach zadzwonic i powiadomic ich ze urodziło sie wam dziecko. Wtedy decyzja jest najszybciej bo juz maja wszystkie wasze dane i w ciagu kilku dni są juz pieniazki. Moja bratowa nie miała wtc i zeby wszystko przyspieszyc to jakies dwa tygodnie przed porodem zadzwoniła do Revenu ze ma termin wtedy i wtedy i ze prosi o przesłanie formy na chtc. Popytali czy sie kwalifikuje i przysłali jej forme. Dzieki temu wypełniła ją wczesniej i tylko dopisała po porodzie dane synka i szybciutko odesłała.

Do wszystkich mamusiek....nawet jesli dostaniecie decyzje odmowną w sprawie becikowego wyślijcie forme jeszcze raz.
Mojej bratowej odmówili ze niby ma chtc tylko w wysokosci family element a musi miec wyższy, a poniewaz na decyzji z chtc nie było to jakos wyszczególnione ze przyznają jej tylko family element, a my nie wiedziałysmy ile on własciwie wynosi i czy akurat tyle co ona dostała wiec wysłałysmy forme jeszcze raz i dostała kase bezproblemu....wiec warto spróbowac odesłac a nóż się uda.

Słyszałam ze sanki są w Focusie,ale nie byłam nie widziałam wiec na 100% nie powiem:)

reklama
Dzieki dziewczyny za pomysły z sankami.U mnie tez out of stock na dodatek śniegu coraz mniej ale i tak mu kupie to chociaż w przyszłym roku nie będzie problemu.
Harsh dzięki ze wrzuciłaś ta listę.Będę wiedzieć co do torby spakować

Do góry