reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

powrót do formy:)))

ja po porannym spotkaniu z wagą i w tym tygodniu bez zmian ;-) 13 na plusie:tak::tak::tak:

ale obwód brzucha mi się zmniejszył:szok::szok::szok: ze 115cm do 108cm mały jakoś inaczej leży i brzuszek na dół sporo zszedł;-)

reklama
ja z przerażeniem zobaczyłam swoją wagę 75, 13 kg na plusie, ale nie wiem gdzie się rozeszło, domek mój nie zaduży lokatorzy dość duzi, ale chodze np. w dresach od początku ciąży, także w nogi i tyłek nie poszło, dziwna sprawa, ale ważę więcej od mojego patyczaka męża:-D

Wama no właśnie planuję karmić piersią i dlatego pisaąłm że będize odchudzanko i taka raczej naturalna dieta, z tego co wiem przy karmieniu nie bardzo można jeść c\zekolady czy np ostrych chipsów albo smażonych rzeczy, moja siostra to jadłą tylko zupki i gotowane mięsko i gotowane warzywka i takie zdrowe rzeczy, no ale jej mały miał uczulenia

No wlasnie, ja przy karmieniu piersia nie jadlam praktycznie nic, gotowane mieso , kasze ,jakies chude wedliny, moj nie mial alergi ale wyl, przy karmieniu piersia jak dziecko jest wrazliwe to naprawde nie mozna jesc 10000 rzeczy, smazonego, zup z smietana, wszystkiego co moze byc ciezkostrwane ,nie mowiac o czekoladzie, chipsach, dla mnie jest to koszmar bo ja lubie jesc i sie nie ograniczam
dlatego teraz jem i jem i na wage nie patrze wogole juz :sorry2:

Ja w niedzielę na wadze miałam 59,1kg (w 10tc miałam 52,7 kg), więc pewnie przekroczę 60kg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem, ile wcześniej miałam obwód w brzuszku, ale teraz 92 cm:szok::szok::szok:

Wama no właśnie planuję karmić piersią i dlatego pisaąłm że będize odchudzanko i taka raczej naturalna dieta, z tego co wiem przy karmieniu nie bardzo można jeść c\zekolady czy np ostrych chipsów albo smażonych rzeczy, moja siostra to jadłą tylko zupki i gotowane mięsko i gotowane warzywka i takie zdrowe rzeczy, no ale jej mały miał uczulenia

Oczywiscie masz racje, ze nie mozna jesc wszystkiego, ale piszac "odchudzanko" pomyslalam ze chcesz sie odchudzac, a nie stosowac diete odpowiednia do karmienia. Zle zinetrpretowalam Twoj post ;-). Moj synek tez mial uczulenia i bylam na diecie calkowicie bezmlecznej, wiec rozumiem co przechodzila Twoja siostra:tak:.

Jejku, ja tez juz 13 na + :-:)-:)-(
Na szczescie, by dogonic swoja druga polowe, duzo mi jeszcze brakuje:-) W koncu "chlop jak dab":-) . Dobrze, ze nie jak byk:-) bo gruby nie jest

Kobietki a tu cos na pocieszenie:

Ile będzie ważyć Twój brzuch
Jeśli do końca ciąży kobieta przybiera średnio na wadze 12 kilogramów, to nie znaczy oczywiście, że tyle waży jej brzuch. Do jego wagi doliczyć trzeba 500 gramów powiększonych piersi, ponad kilogram na dodatkowy litr krwi krążącej teraz w jej żyłach, ponad 2 litry (czyli 2 kg) płynów, które zgromadził organizm, zapasy tłuszczu (rezerwa na czas karmienia piersią). Ile w takim razie waży brzuch? Waga samego dziecka to około 3,5 kg, około kilograma waży macica (u kobiet niebędących w ciąży zaledwie 50 gramów), następne pół kilograma waży łożysko, a do tego doliczyć trzeba jeszcze wagę 1 litra płynu owodniowego.

Zobaczcie ile zaraz po porodzie nam odejdzie:-D Nie ma co sie przejmowac waga:-)

Oczywiscie masz racje, ze nie mozna jesc wszystkiego, ale piszac "odchudzanko" pomyslalam ze chcesz sie odchudzac, a nie stosowac diete odpowiednia do karmienia. Zle zinetrpretowalam Twoj post ;-). Moj synek tez mial uczulenia i bylam na diecie calkowicie bezmlecznej, wiec rozumiem co przechodzila Twoja siostra:tak:.
mam pytanie: przez cały czas karmienia piersią byłaś na tej diecie? i czy alergia u synka wyszła od razu, czy po pewnym czasie?

reklama
MoniaZuber alergia wyszla po kilku tygodniach (jak sie nie mysle gdzies w 9 -10 tygodniu zycia) objawila sie krostkami, kolkami i czestym ulewaniem. Pozniej okazalo sie ze mial chorobe refluksowa przelyku. Po calkowitym odstawieniu nabialu, potrzeba bylo 2 tygodni zeby zobaczyc poprawe u dziecka, bo gdzies tyle zajmuje malutkiemu organizmowi na calkowite wyzbycie sie alergenu z organizmu. Na diecie bylam caly czas do konca karmienia (6 miesiecy) i karmic przestalam z zalecenia lekarza (zaluje ze sie posluchalam). Pat dalej mial lekkie oznaki alergii, czyli uczulalo go cos jeszcze po za produkatmi mlecznymi, wiec przeszedl na sztuczne mleco, najpierw na nutramigen i pozniej na Alimentum jak po kilku miesiacach nutramigenu tez dostal na niego jakies uczulenie.

Do góry