reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

ja mam nadzieje, ze jak urodze to bede wazyc 70 ach marzy mi sie tyle bo startowalam z waga 80 przed ciaza a teraz mam 81 tylko nie wiem czy waga dobrze wazy u mnie. przy misce wazylam tyle samo pod koniec ciazy i od razu po porodzie poszlo chyba z 7 kilo w dol.
wszystko zalezy od tego ile wazy dzidzia, wody, lozysko i co tam jeszcze jest :-p. no a pozatym karmienie cycem tez swoje robi.

reklama
tak ,mi w poprzedniej ciazy jak startowałam z 65 kg to po porodzie i karmieniu piersią waga w dół szła i nawet chyba stanęło na 62 kg... a tak chciałam aby zostało 71-70kg..a tak to byłam troszkę za szczupła ...nawet małz się denerwował ze się odchudzam...a ja nawet o tym nie pomyślałam...tylko jak karmiłam to dzidzia wyciągała... i waga caly czas w dół szła.

Ja juz jestem mniej wiecej na 0. Czyli prawdopodobinie zejde ponizej wagi z przed ciazy- oby nie za duzo ale do 4kg w dol to byloby w sumie fajnie.

Dziewczyny fajnie, ze tak szybko wrcacie do formy:) Nawet nie wiedziałam, ze aż w takim tepie można dojść do swojej wagi:) Ja się właśnie tego obawiałam, że zejdzie mi sporo czasu na odzyskanie wagi sprzed ciązy...ale pewnie nie ma reguły...Mnie poszło duzo w boczki , w pupę i uda...oj nie wiem czy tak łatwo tego tłuszczyku się pozbędę...

wszystko tez zalezy od tego, gdzie nam sie te kilosy usadowily jak glownie w dziecko i brzuch plus cyce to ok, gorzej gdy sa w miejscach gdzie ogolnie trudno zrzucic.

Wlasnie mi tez sie tak wydaje ze tak jak JA mam grube wszystko tzn przybylo mnie wszedzie dookola lacznie z wielkim brzuchem to tak latwo nie zgubie.Ale tym dziewczynom co tak sie ladnie to udaje naprawde gratulacje bo to chyba marzenie kazdej z nas zeby jak najszybciej wrocic do formy i figury z przed ciazy.

W dniu porodu ważyłam 95kg, po 3 dniach w szpitalu - 88kg. A w spodnie sprzed ciąży, nawet największe, nadal się nie mieszczę :sad:

reklama
Nulini - spokojnie, Ty jesteś jeszcze świeżo po porodzie, jeszcze macica Ci sie musi obkurczyć, no i jak trochę pokarmisz od razu połowę stracisz:)

Do góry