reklama
E
eevciaa
Gość
Ja tym razem nie wiem czy bede miala problem z kg po porodzie bo w tej ciazy przytylam 10kg (tzn miesiac temu tak bylo) a przy ciazy z Kamilka prawie 20kg... Wtedy po kilku miesiacach od porodu zostalo mi 8kg i za nic waga nie chciala isc w dol. Postanowilam sie wziac za siebie i tak udalo sie dzieki zmianie zywienia na madrzejsze... Pomogl mi artykul: Precision Nutrition, Dr John M. Berardi - 10 przykazań żywieniowych - Forum Wizaz.pl Podkrecilam swoj metabolizm i tak przed pierwsza ciaza mialam 53kg, a przed kolejna 49kg :-)- nio i znacznie lepiej sie czulam. Mnie akurat ten temat bardzo zainteresowal i szukalam wiecej informacji o tym co robic by dobrze wygladac. Trafilam m.in.tu: http://www.sfd.pl/-t585708.html
W dziale Odchudzanie jest tam wieele artykułów, porad, dziennikow innych- troszke czytania, ale warto.
Ja po tym wszystkim zrozumialam w koncu dlaczego wczesniej mimo ciaglych diet zamiast chudnac grubne... i dlaczego w pewnym momencie doszłam do wagi 61kg... No nic, ode mnie to tyle poki co :-)
W dziale Odchudzanie jest tam wieele artykułów, porad, dziennikow innych- troszke czytania, ale warto.
Ja po tym wszystkim zrozumialam w koncu dlaczego wczesniej mimo ciaglych diet zamiast chudnac grubne... i dlaczego w pewnym momencie doszłam do wagi 61kg... No nic, ode mnie to tyle poki co :-)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
giovannessa
Fanka BB :)
Jak mi przy porodzie zejdzie z 6 do 8 kg - to to będzie akurat to, co chciałam swego czasu zrzucić - czyli moje nadmiarowe ciążowe 3 i stare 5 :-)
A dzisiaj o mało nie urwałam tatusiowi nogi własnym tyłkiem, aż na mnie nawrzeszczał, że kiedyś tam takich ostrych kości nie miałam
To faktycznie tylko kibicowanie mi zostaje
A dzisiaj o mało nie urwałam tatusiowi nogi własnym tyłkiem, aż na mnie nawrzeszczał, że kiedyś tam takich ostrych kości nie miałam
To faktycznie tylko kibicowanie mi zostaje
b_iala
oo temat ciekawy.... hihi ale ja narazie planuje obiesc sie na swieta zeby Kubus 30 grudnia wazył na tyle duzo by mi zrobili cc w 38 tyg... bo juz MI CIĄŻA CIĄŻY...... no i ille cze tak Kubus urodzi sie z wagą 3 kilo, wody płodowe drugie tyle co dziecko, łozysko 0.5kg, biust ( ale on pewnie jeszcze ciezszy sie zrobił to w sumie bedzie na plus ) , oczyszczanie sie po porodzie.. około 2 kilo... to by było 8.5. kilo... przytyłam na razie 7 kilo ( o dziwo schudłam kilogram od czwartku tamtego .. to chyba te swieta tak na mnie wpływają .. zaduzo sie ruszam ! ... tylko bym chciała to i owo ponaciagac.. ale pewnie beda tu jakies rady na ten temat
Madlen80
hehehe ja w swieta tez planuje sie objesc
Ja przytylam juz ok 12-13 kilo, ale jakos mam to w nosie... Naprawde ostatnia rzecza o jakiej mysle w tej ciazy to te kilogramy W poprzedniej przytylam ponad 20 kilo, wiec teraz ta 13-tka nie zamierzam sie martwic
Czesciej mysle o porodzie, zeby jalos szybko, latwo i szczesliwie poszlo
Ja przytylam juz ok 12-13 kilo, ale jakos mam to w nosie... Naprawde ostatnia rzecza o jakiej mysle w tej ciazy to te kilogramy W poprzedniej przytylam ponad 20 kilo, wiec teraz ta 13-tka nie zamierzam sie martwic
Czesciej mysle o porodzie, zeby jalos szybko, latwo i szczesliwie poszlo
Ale macie fajne tematy Jedne chcą chudnąć, innym to lata ;-) Super!
Ja sama jeszcze nie wiem na czym stanę: chudnąć czy nie Jak na razie mam 5 kg na plusie, więc jak za dużo jeszcze nie przytyję to i tak będę po porodzie ważyć mniej niż przed ciążą ;-)
Wszystko się okaże jak będę wiedziała na koniec ile przytyłam i ile ze mnie zejdzie jak córcię wydam na świat.
Ja sama jeszcze nie wiem na czym stanę: chudnąć czy nie Jak na razie mam 5 kg na plusie, więc jak za dużo jeszcze nie przytyję to i tak będę po porodzie ważyć mniej niż przed ciążą ;-)
Wszystko się okaże jak będę wiedziała na koniec ile przytyłam i ile ze mnie zejdzie jak córcię wydam na świat.
a ja bym chciała zejśc do wagi 62 kg....bo z taką się najlepiej czuję. Niestety po ślubie przytyło mi się do 70 kg i przed ciążą już ich nie zrzuciam....teraz ważę 82 kg więc do zrzucenia mam 20 kg ja osobiście chyba postawię na ruch i racjonalne odżywianie....kiedyś dużo schudłam dzięki diecie 1000 kcal i ćwiczeniom i tę wage utrzymałam kilka lat Więc ruch to zdrowie
C
claudia4you
Gość
też stosowałam dietę 1000kcala ja bym chciała zejśc do wagi 62 kg....bo z taką się najlepiej czuję. Niestety po ślubie przytyło mi się do 70 kg i przed ciążą już ich nie zrzuciam....teraz ważę 82 kg więc do zrzucenia mam 20 kg ja osobiście chyba postawię na ruch i racjonalne odżywianie....kiedyś dużo schudłam dzięki diecie 1000 kcal i ćwiczeniom i tę wage utrzymałam kilka lat Więc ruch to zdrowie
ale wytrzymałam w niej tydzień chyba, za to sposobem jedzenia do 18:00 więcej schudłam...
po 18:00 jadłam tylko jabłko, piłam wodę albo gorzką herbatę, a do 18:00 WSZYSTKO ...
i schudłam tyle ile chciałam...
zobaczymy co będzie teraz i czego będę się stosować
reklama
też stosowałam dietę 1000kcal
ale wytrzymałam w niej tydzień chyba, za to sposobem jedzenia do 18:00 więcej schudłam...
po 18:00 jadłam tylko jabłko, piłam wodę albo gorzką herbatę, a do 18:00 WSZYSTKO ...
i schudłam tyle ile chciałam...
zobaczymy co będzie teraz i czego będę się stosować
Kochana ja na tej diecie byłam minimum 3 mce więc efekty był....a poza tym wiesz ja tak myślę, że jak się pojawi dziecko to też mniej czasu na jedzenie będzie....
Podziel się: