reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do formy :) WAGA

No włąśnie Myfa :( jak tak dalej pójdzie to bedzie masakra w sumie nie wiem ile ma moja mała bo na ostatnim USG w 20tyg
jej wymiary wskazywały 21-22 tydz ale co tam suwaka nie zmieniałam!! Mam nadzieje że termin 04.02.06 luty to ta ostateczna granica
bardzi chciałabym urodzić mała w styczniu jakos wolę ten miesiac niż luty!!

Myfa a Ty już chyba w 6 miesiac niedługo wchodzisz co?

reklama
Karolla ja mam termin ostateczny tez na 4 lutego hahah :-) ale 30 stycznia tez juz mala moze przyjsc na swiat o matko napisalalm mala moze to ona bedzie :-) ?
a co kiloskow to ciagle powtarzam sobie ze musze ograniczyc slodycze ale czasem ciezko :-) ja tez wole styczen od lutego i oewnie w styczniu obie urodzimy :-)
buziaki

Klara ja ciagle szukam usg 3d u mnie w miescie..... moze wtedy owiem sie kogo pod serduszkiem nosze :-)
a 6 miesiac zaczelam 30 wrzesnia, wazniejsze jest jednak chyba to tygodniowe.....

reklama
Oj to jak Wy w koncu przeliczacie tygodnie na miesiace. Ja sobie licze tak:
do 4 i pol tygodnia - pierwszy miesiac
do 9 tygodni- drugi
do 13 i pol tygodnia- trzeci
do 18 tygodni - czwarty
do 22 i pol - piaty
do 27 tygodni- szosty
do 31 i pol- siodmy
do 36- osmy
i od 36 tygodni do konca- dziewiaty
I licze to wedlug tego, co jest na usg.... I jakos zawsze zgadza mi sie, jak sprawdzam na tym suwaczku z gagi (tym z dzidziusiem w kolejnych stadiach rozwoju)
A za pol tygodnia przyjmuje 3 dni :-)

Do góry