reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

ja sie nosze z zamiarek kupna pasa Abtronic X2 ćwicze codziennie ale nie zabardzo moge robić obciążające ćwiczenia ,jestem 2 miesiące po cesarce do zrzucenia mam sporo bo około 20 kilo ,narazie w tamtym tygodniu schudłam 2 kilo ale chciała bym szybciej chudnąć ,nie jem tłustych rzeczy raczej bogate w białko i mnustwo warzyw (mrożonki) ale mam jeszcze spory brzuszek...taki brzydki flak po cięciu ciężko sie go ćwiczy.Słyszałam że biegać i skakać moge dopiero po 6 miesiącach .narazie jeżdże na rowerku ale nie moge sie powstrzymać od lekkiego truchtu w miejscu.Myślicie że ten pas pomoże mi "ożywić" mieśnie brzucha po cesarce...brzuszków sie boje robić.

reklama
ja sie nosze z zamiarek kupna pasa Abtronic X2 ćwicze codziennie ale nie zabardzo moge robić obciążające ćwiczenia ,jestem 2 miesiące po cesarce do zrzucenia mam sporo bo około 20 kilo ,narazie w tamtym tygodniu schudłam 2 kilo ale chciała bym szybciej chudnąć ,nie jem tłustych rzeczy raczej bogate w białko i mnustwo warzyw (mrożonki) ale mam jeszcze spory brzuszek...taki brzydki flak po cięciu ciężko sie go ćwiczy.Słyszałam że biegać i skakać moge dopiero po 6 miesiącach .narazie jeżdże na rowerku ale nie moge sie powstrzymać od lekkiego truchtu w miejscu.Myślicie że ten pas pomoże mi "ożywić" mieśnie brzucha po cesarce...brzuszków sie boje robić.

Moim zdaniem najpierw trzeba porzadna dietę zarzucić np South beach jak Ci spadnie z 7 kg to wtedy zaczniesz biegać, potrzebne beda tez suplementy.

od 16 sierpnia sie odchudzam zrzuciłam 3 kilo biore l-karnityne l-arginine i hoodie. moja dieta opiera sie głownie na warzywach rano jem jajka czasami płatki kukurydziane ale malo reszte dnia to warzywa ,tylko nie wiem jak to jest z miesniami brzucha po cesarce czy ten pas pomoże, biegać jako tako nie bede mogla bo siedze z dzieckiem maz pracuje a mieszkam za granica i moja mama mi nie posiedzi bo jest w Polsce,może miała któraś z was cesarke?jak tak to niech napisze jak sobie radziła z dolą partią brzucha...szlag mnie trawia jak patzre w lustro po ciąży a jeszcze teraz mi włosy zaczęły wypadać jem witaminy dwa razy wiekszą dawke niż dzienne zapotrzebowanie ale to podobno normalne ze leca bo niby to kwestia hormonów....tylko jak tu sie nie załamać jak sie wygląda jak potwór i co chwila jakieś skutki uboczne po ciąży wyskakują...mam nadzieje że zęby nie będą mi lecieć tak jak co niektórzy mówią że i zęby sie sypią...chyba mam depreche

Monisia, nie bierz więcej witamin niż jest zalecane, bo za dużo też nie dobrze.
Ja miałam cesarkę, i powiem Ci, że nic nie robiłam z brzuchem- lenistwo wzięło górę. Jedyna aktywność fizyczna to spacery z dzieckiem, po 5 miesiącach powrót do pracy, a że pracowałam w sklepie, gdzie był gigantyczny ruch niezależnie od pory dnia i dnia tygodnia, na brak ruchu nie narzekałam. Fakt, że przytyłam niedużo, bo 11 kg, ale brzuch po ciąży wyglądał fatalnie, teraz gdyby nie blizna, to własciwie nie byłoby widać że byłam w ciąży. Wyglądał OK po mniej więcej pół roku, poza drobnym mankamentem w postaci obrzęku (czy jak to nazwać) nad i pod blizną, ale i to z czasem ustąpiło.
Głowa do góry! Przejdź na dietę, którą polecała Sylwia- też mogę ją polecić patrząc na koleżanki z biura :-)

od 16 sierpnia sie odchudzam zrzuciłam 3 kilo biore l-karnityne l-arginine i hoodie.
ups ...nie znam się ale niezaładnie brzmią te nazwy :no:

monisia666 ja kupiłam ten pas i troche ćwicze
Minęły prawie dwa tygodnie i powiem ci że brzuch jakby jędrniejszy się zrobił ale .....cudów nie ma
Tak jak ci dziewczyny napisały :tak:
najlepsza jest dieta South Beach ...naprawde ja schudłam z nia w miesiąc prawie 10 kg też byłam po cesarce przy czym nie jest taka drastyczna jak inne........... potrawy można urozmaicać a są pyszne i lekkostrawne wpisz w Google i zastosuj już po tygodniu odczujesz skutki ........a włosy .... cóż w ciąży były piękne i gęste i nie wypadały a teraz niestety tak może już nie tak jak po porodzie ale nadal troche wypadają więc to nie sprawa witamin może jakies inne suplementy jak sylwia pisze :tak:
A ... i powiem ci momisia 666 że z pasem na twoim miejscu to ja bym się z 4 miesiące (co najmniej :baffled: )jeszcze wstrzymała bo to on jest mocny:tak: i nie wiem czy może być stosowany po dwóch miesiącach od cesarki ) przeczytam w instrukcji i ci napisze :tak:

dla mnie najlepszym odchudzaniem po cc bylo- karmienei piersia! jadlam normalnie a waga sama spadala...i to ponizej wagi sprzed ciazy!...

a pozniej jadlam tez normalnie jak nie karmilam juz i przytylam z 3-4 kg:-D
teraz biegam, chodze na basen ...a dzis zarzucilam sobie i silownie i basen...od 15-17.30 ...padam...jak zreszya moj M. i Klaudia:-D...ktora na silowni sie tez swietnie bawila ..."cwiczac" ogladala bajki...a na basenie w kolku plywala jak ryba!

reklama
ja dzis na wadze i znów 200 gram mniej a ta dieta co piszecie to takie żywienie jak ja sie żywie :)tylko czasami dodaje ciutke węglowodanów złożonych bo jak mi spadnie poziom glikemii to i insulina ...jak insulina to trawienie w trzustce sie spowolni i może przy długo trwałej diecie uszkodzić dlatego czasami niektóre dziewczyny maja spowolniona przemiane materii źle zbilansowaną dieta i składają na efekt jojo .Mówisz że mocny ten pas...upsss...dziś powinien przyjść mi pocztą .SZkoda że nie będe mogła przez jakiś czas farbować włosów zazwyczaj rozjaśniałam odrosty co miesiac ale to może zaszkodzić i jeszcze bardzie mi bedą lecieć pewnie.jak dłudo wam wypadały w wiekszej ilosci?

Do góry