Kaasiulek30
Początkująca w BB
Współczuje poronienia Ja od tych właśnie negatywnych myśli miałam sen że krwawiłam.Boję się wychodzić na dłuższy spacer sama,a że mieszkam na odludziu to nikt by mnie nie znalazł gdybym nie była wstanie wrócić sama do domu,telefon zawsze zabieram,ale wiadomo można stracić przytomność. I Właśnie przez takie myślenie,czarne wizje Wariujemy!! Przyciągamy negatywną energię.Tak to w głowie siedzi..Człowiek się naczyta i myśli Nie mogłam nigdzie znaleźć innej tabeli z normami,porównywałam swój rozmiar do tej z tabeli ale widzę że nie ma co się tym sugerować skoro 4,9 mm to nie jest tak dużo jak piszesz .Badam się u ginekologa który specjalizuje się w badaniach wczesnej ciąży,ma bardzo dobry sprzęt,klientki przyjeżdzają z całej Polski,mnóstwo pozytywnych komentarzy,20 lat doświadczenia wiec chyba nie powinien się mylić co do wielkości.Za pierwszym razem jak byłam w innym gabinecie to nawet nie byli w stanie mi powiedzieć czy jestem w ciąży Taki sprzęt mieli i to też wizyta prywatnie Jestem zielona jeśli chodzi o testy jakie powinnam wykonać i sprawdzic czy dziecko rozwija się prawidłowo,czy nie ma wad genetycznych.Widzę że powinnam sama trochę o tym poczytać zanim udam się na kolejną wizytę.Czy jest jakiś JEDEN TEST który pokaże czy dziecko będzie zdrowe?? Z tych droższych widzę jest SANCO PLUS i NIFTY PRO.Kochana niestety nie wiem jak jest z tym trofoblastem bo nigdy nie slyszalam o tym ale jesli chodzi i YS naczytalam sie juz sporo i chyba sporo za duzo. Ta tabelka z DOZ nie wiem na czym jest bazowana ale widze ze tego artykulu nawet nie pisal ginekolog tylko chyba mgr psychologii i tez jest tam wiele bledow np w tabelce z CRL sa znowu przekopiowane te same parametry co w YS raczej bym sie tak nie sugerowala takim artykulem.
Jesli chodzi o yolk sac to wlasnie ja czytalam bardziej na stronach po angielsku bo jak naukowcy z Chin Japonii Australii czy USA prowadza jakies badania to pisza po angielsku o tym. Sama nie wiem co o tym myslec znalazlam bardzo wiele negatywnych historii i negatywnych info ale z drugiej strony badania czesto przeprowadzane byly na malej grupce osob. Np 10 kobiet. To jest praktycznie nic. Jesli chodzi o Twoj pecherzyk 4.9mm nie wydaje sie on jakis wielki. Wiekszosc autorow mowi o powiekszonym dopiero powyzej 6mm. Najlepiej jak skonsultujesz z innym lekarzem niech zmierzy i zobaczy czy np nie urosnie za tydzien do 8mm. Wydaje mi sie ze powiekszony swiadczy o wadach bo wtedy plod nie przyjmuje skladnikow zawartych w pecherzyku i pecherzyk sir rozrasta ale 4.9mm nie wydaje sie byc jakis nienormalnie duzy aczkolwiek lekarzem nie jestem. U Ciebie jednak widac juz zarodek prawie 4mm...
W artykulach naukowych pisza o badaniach na kobietach ktore maja np pecherzyk powyzej 5-6mm ale nie pisza ile dokladnie a powyzej to ja nie wiem czy to jest 6.2mm czy 9mm...
Mi lekarz na prenatalnych powiedzial ze pecherzyk ma jakies tam znaczenie ale ze nigdy nie slyszal zeby zostal zaklasyfikowany jako marker jak NT czy NB. Mimo to ja nadal zyje w stresie, dzis np ustapily mi objawy sutki mnie nie bola i okropnie sie boje kolejnej wizyty. Robilam nifty ale nifty np nie wykrywa triploidii a wczoraj sie o tym naczytalam i teraz schizuje boje sie kazdej wizyty i placze przed kazda wizyta. Okropnie sie boje kazdej kolejnej. Dodatkowo ja wczesniej mialam 1 poronienie 6tc nie wiem z jakiego powodu poronilam w domu potem zglosilam sie do szpitala, ale i tak nawet jesli byl tam juz jakis widoczny zarodek to za maly zeby przeprowadzic na nim badania wiec nie mialam szans sie dowiedziec jaka byla przyczyna...
Ostatnia edycja: