reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

potwierdzona ciąża brak serduszka ?? :(

jesli to mozna zaliczyc do poznej owulacji to nie wiem i tak jak to wyliczyc czy to byla pozna czy nie pozna

reklama
Ja w pierwszej ciąży owulacje miałam coś koło 30 dnia cyklu, bo testy pozytywne zaczęły mi wychodzić dopiero 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki. A ja wtedy dopiero co wróciłam zza granicy, zmiana klimatu, temperatury, wszystkiego i mi się wszystko popitoliło. Mimo że różnica między om a usg była 2 tygodnie to ciąża rozwijała się książkowo. A trzy tygodnie to chyba trochę za dużo.. Ale mogę się mylić. Na pewno niepokojące jest brak serduszka.

znalazlam na forum ginekologicznym kalkulator przeliczania ciazy i wypowiedz iz jezeli lekarz mowi nam ze mamy 9 tydzien ciazy to znaczy ze odejmujemy conajmniej dwa tyg od wieku ciazy przy cyklach regularnych 28 dni.czyli mi wychodzi 9 tyg odliczam 2 tyg czyli 7 to sie = 7*7=49 dni odliczajac od dzis dzien poczecia wychodzi kolo 23 maja hehe jaka ja ksiegowa
No i po przeliczeniu wyszlo mi tak
OKRES ZYCIA DZIECKA W ŁONIE MATKI
poczecie 23,05,2016 pokrywa sie jak nic z moim kalendarzem a nawet 25 dzien cyklu.
48 dni
czyli 6 tygodni 6 dni. z USG dzis mi wyszlo 6 tyg 6 dni
DLIGOSC CIAZY OD MIESIACZKI
66 dni czyli 9 tyg 3 dni z USG mi dzisz wyszlo 9 tyg 3 dni
nie smie pisac i twierdzic ze bedzie dobrze abolutnie pewnie tak nie bedzie ale wiem przyjanmniej jak to policzyc. bo kazdy mi liczy ze cykle 28 dni z tego tak to rozumiem.
hehe to sie pocieszylam

olka przykro mi, że się nie udało. I co dalej? Odstawiłaś leki? Czekasz czy masz się zgłosić do szpitala?

Sorry, teraz doczytałam. Jakoś umknął mi ten jeden wpis...
A te dwa ostatnie usg to ten sam lekarz robił na tym samym sprzęcie?

Czy dobrze doczytałam, że do ewentualnego zapłodnienia miało dojść koło 25 maja? To jednak już bardzo dawno...

Sorry, teraz doczytałam. Jakoś umknął mi ten jeden wpis...
A te dwa ostatnie usg to ten sam lekarz robił na tym samym sprzęcie?

Czy dobrze doczytałam, że do ewentualnego zapłodnienia miało dojść koło 25 maja? To jednak już bardzo dawno...
tak 25 maj usg robilo dwoch roznych lekarzy. w czwartek ostatnie kontrolne.
OKRES ZYCIA DZIECKA W ŁONIE MATKI
poczecie 23,05,2016 pokrywa sie jak nic z moim kalendarzem a nawet 25 dzien cyklu.
48 dni
czyli 6 tygodni 6 dni. z USG dzis mi wyszlo 6 tyg 6 dni
DLIGOSC CIAZY OD MIESIACZKI
66 dni czyli 9 tyg 3 dni z USG mi dzisz wyszlo 9 tyg 3 dni

Przy takiej wielkości zarodka powinno już być widoczne serducho i przy takiej becie która masz. Ja miałam zarodek 3,7 mm i już ładnie było widać serce.

Olka, idź za kilka dni jeszcze raz na wizytę i zrób usg. U mnie diagnozę potwierdziło trzech niezależnych lekarzy.

reklama
jestem po becie mysle ze zbliza sie efekt koncowy beta podrosla ale to nic bo jest 12061 bylo 11106 ale progesteron slabiutko bo tylko 8,5 no wiec czekamy na plamienie . nie wiem czy warto isc jeszcze we czwartek na usg

Do góry