Miriam26
Zaciekawiona BB
Witam wszystkich! Interesuje mnie czy ktoś miał odklejanie lożyska w trakcie porodu, czyli poród zaczął się z mocnego krwawienia i bardzo gwałtownie. Urodziłem siłami natury lecz przez tak mocne krwawienia byłam totalnie bezsilna i cały czas traciłam przytomność i długo mi potrwało żeby dojść do siebie. Nie jasne dla czego tak się stało, bo ani dziecko nie miało żadnych genetycznych błędów, ani u mnie nie było zdiagnozowano żadnych problemów, łożysko było zlokalizowane prawidłowo, wysoko i dobrze spełniało swoją funkcję. Teraz jestem w ciąży poraz drugi i mam zlokalizowane lożysko dość nisko po tylnej ścianie i jestem przestraszona że jeśli znowu pójdę na poród siłami natury to czy nie powtórzy się sytuacja.
Czy ktoś miał coś podobnego, lub co możecie doradzić? Czy warto ryzykować na poród siłami natury, czy w takim wypadku lepiej na polegać na cięciu cesarskim?
Czy ktoś miał coś podobnego, lub co możecie doradzić? Czy warto ryzykować na poród siłami natury, czy w takim wypadku lepiej na polegać na cięciu cesarskim?