reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Potrzebuje pomocy..

Laura1997

Zaciekawiona BB
Hej . Z góry mówię nie oceniajcie mnie proszę bo i tak mi ciężko. Kochałam się z chłopakiem 3 marca do końca że tak powiem oczywiście trafiliśmy na dni płodne chyba bo nie dostałam okresy i zrobiłam test wyszedł pozytywny . U ginekologa byłam 30.03 i stwierdził ,że widzi pecherzyk 11 mm , a teraz chłopak uważa że to nie jego dziecko bo czytał w internecie że niby też pęcherzyk jest za duży a ja na prawdę z nikim innym nie spałam nie wiem co mam robić jak go przekonać nie mam już siły mu tłumaczyć ..

reklama
Zakładając, że ostatnią @ miałaś 17.02.2022, to podczas badania był to ok 6tc.
Na tym etapie pęcherzyk ma ok 10mm - więc wszystko wskazuje na tego chłopaka i ten stosunek.

Też uważam, że pomiar pasuje. Skoro chłopak nie chce wziąć odpowiedzialności za swoje czyny my ci za wiele nie pomożemy.
Jedyne co przychodzi.mi do głowy to możesz mu powiedzieć żeby zabrał cię do ginekolog, którego sam wybierze i tam poprosił o udzielenie informacji co gdzie i kiedy.
Ale jeżeli mam być szczera to wydaje mi się, że i to za wiele nie da. Bo wtedy powie, że mogłaś spać z kimś dzień/godzinę wcześniej/później.
Jeżeli go nie przekonasz, pozostaje poczekać do porodu (z tego co mi wiadomo pl prawo nie pozwala na to w ciąży) i założyć sprawę o ustalenie ojcostwa, a później o alimenty.

Też uważam, że pomiar pasuje. Skoro chłopak nie chce wziąć odpowiedzialności za swoje czyny my ci za wiele nie pomożemy.
Jedyne co przychodzi.mi do głowy to możesz mu powiedzieć żeby zabrał cię do ginekolog, którego sam wybierze i tam poprosił o udzielenie informacji co gdzie i kiedy.
Ale jeżeli mam być szczera to wydaje mi się, że i to za wiele nie da. Bo wtedy powie, że mogłaś spać z kimś dzień/godzinę wcześniej/później.
Jeżeli go nie przekonasz, pozostaje poczekać do porodu (z tego co mi wiadomo pl prawo nie pozwala na to w ciąży) i założyć sprawę o ustalenie ojcostwa, a później o alimenty.

Też mu tłumaczyłam lekarz również mi tlaczyl że nawet jak bym tydzień wcześniej zaszła to już echo od zarodka by było a tu tylko pusty pęcherzyk o wymiarach 11.44

Też mu tłumaczyłam lekarz również mi tlaczyl że nawet jak bym tydzień wcześniej zaszła to już echo od zarodka by było a tu tylko pusty pęcherzyk o wymiarach 11.44
Dlatego mówię, wg mnie to tylko taka wymówka aby umyć ręce. Zaproponuj wspólną wizytę. Niech on wybierze ginekologa i umówi wizytę, tak żeby później Ci nie zarzucił zmowy z lekarzem. I wszystko będzie jasne. Życzę Ci powodzenia. A jeżeli sprawdzi się ten czarny scenariusz i facet okaże się dupkiem to życzę Ci wytrwałości w dochodzeniu na drodze sądowej Waszych praw.

reklama

Tak, nie można złożyć bo najpierw uznanie ojcostwa po przez np. badania. Ale od 6 miesiąca ciąży można zbierać faktury imienne (paragony nie wystarczą) na wszystko co związane z ciąża/narodzinami i potem za te ostatnie 3 miesiące ciąży będzie musiał zwrócić połowę kosztów

Do góry