reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Potrzebna rada :)

To teraz mam dokładnie takie same jak ty ale nie będę sobie wmawiać. Lepiej poczekać jeszcze. Tak o tym wiem bo już trochę czytałam co i jak tutaj :) dziękuję ci bardzo za pomoc. Zobaczymy może się uda .

reklama
Gratuluję i wszystkiego dobrego
Ja też tak miałam i podobno to dobrze świadczy o przebiegu wczesnej ciąży.
Te bóle jajników u mnie minęły w okolicach 10 tygodnia.Tak zupełnie,ale już w okolicach 7-8 były mniej odczuwalne.
Nic się nie martw.Myśl pozytywnie.
A to u GP szybko Ci pójdzie

Dziękuję ci bardzo. Oj mam nadzieję że będzie tak jak u Ciebie i szybko się skończą bo czasami jest strasznie ciężko. A wątpię że w GP mi coś na to dadzą.
Próbuje :) mam nadzieję że będzie okej.

Jeśli mogę Ci coś doradzić to jak najszybciej zacznij brać kwas foliowy,albo taki zestaw witamin nazywa się chyba Pregnacare.Wiem,że dostępny jest w każdym sklepie.A jeśli wyrobiska sobie kartę,to możliwe,że za darmo będziesz je dostawać.Tam jest zestaw witamin i minerałów i kwas foliowy oczywiście.
Nie wiem czy to zasługa tych witamin,ale miałam dobre wyniki przez całą ciążę.
Będzie dobrze i obyś tylko takie dolegliwości miała

Dziękuję ci bardzo za radę. Kwas foliowy biorę ale wolałabym jeszcze witaminy także na pewno kupię. Poszukam bo jeszcze się tym nie zajmowałam. A tutaj leki są zawsze za darmo. Obojętne z czym przychodzisz. A wiesz może co dokładnie w GP trzeba mówić?

Na pewno zapyta Cię o dzień ostatniej miesiączki i jak się czujesz.Zapyta Cię też czy chcesz tego dziecka.
Zbada Ci ciśnienie i powie,że da Twoje dane dla midwife i ona się z Tobą skontaktuje.
Ja u GP byłam jakieś 5 min.
Wyliczy Ci pewnie też termin porodu.
Z tymi lekami za free to bywa różnie.Moja znajoma będąc w ciąży chciała krem specjalny na przesuszoną skórę,bo pękała jej aż do krwi i lekarz powiedział jej o kremie,który może kupić w każdej aptece-to niech go sobie kupi.Długo się z nim kłóciła-w końcu jej przepisał.

reklama
Hej mam dylemat...dzisiaj mam 31 DC @ powinna byc 22.10 no I nie ma...bola piersi fakt ale tak jak przed @..mam zawroty glowy ...I zrobilam dwa testy jeden okolo 11:00 I wyszla bardzo jasna kreska kontrolna natomiast ta ciazowa ciemniejsza a drugi test tak o 13 :00 negatywny innej firmy I w tym pierwszym tescie po jakiejs pol godziny kreski sie zmienily kontrolna C stala sie wyrazniejsza a ciazowa niemal niewidoczna I zglupialam dodaje foto blagam pomocy ...:)
IMAG1376.jpg

Załączniki

• IMAG1376.jpg
    IMAG1376.jpg
    420,3 KB · Wyświetleń: 599
Do góry