reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

tak jak czytam, ten wątek to mi sie śmiać chce

jak bardzo pragniemy by nasze dzieci siedziały, raczkowały chodziły...

a potem jak bardzo się chce by poleżały przez chwilkę ;D

reklama
azik - masz rację, jak zaczną nasze dzieciaczki chodzić i psocić to będziemy chciały aby dały nam odetchnąć ;D

Mój Antoś wypił wczoraj ponad 50 ml herbatki (jabłko z melisą) przy pomocy łyżeczki. Mamy taką fajnę łyżeczkę canpola , którą Antek już zna codziennie podajemy mu tak wit. D3. Za parę dni spróbujemy nauczyć go z butelki- mam nadzieje że też pójdie bez problemów. O0

I mój syn też tego dziś dokonał... po porannym karmieniu o 6:30 ułożyłam go ładnie w łózeczku, bo zasnął przy cycu, o 10 budzi mnie jego płacz, wstaję, a Filip ... leży ... w poprzek łóżeczka ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

:) Ja wczoraj zmienilam gondole na spacerowke rozlorzyklam ja na plasko i Igorkowi jest o wiele chlodniej jak kisic sie w tej gondoli a i na spacerk mniej spi bo gada i ise rozglada :)

moja Agata regularnie śmieje się w głos, wystarczy poudawać że zjada się jej rączki i chrumkać przy tym jak świnka, a ona aż piszczy z radości i zanosi się od śmiechu ;D
co ja jeszcze wymyślę, by rozbawić swoje dziecko?? ::)

ivon, CatherinkaU nas też przemieszczanie się w łóżeczku na całego. Stąd tez ostatnio mamy kłopot z zaśnięciem, bo przy zmianach pozycji wypada smoczek, no i matka znowu musi lecieć na górę na ratunek ;) A dzisiaj jak obudziłam się w nocy to Jaś spał sobie słodko na brzusiu

za to u nas spokój, Maks nie bierze się nadal za obracanie
choć mamusia co jakis czas mu pokazuje jak to fajnie i jest bardzo zdiwiony tym co się dzieje

no a w łózeczku śpi tak jak go położę cały czas, na swojej płaskiej podusi w miśki :)
no może troche "schodzi" w dół no i oczywiście jak się go przykryje to napewno się przykryty nie obudzi
ale w te upały to nie problem :)

moj we wozku zaczal mi akrobacje-chce sie przeturlac na brzuch ale malo miejsca ::)
ale jak matka pojedzie po nierownosciach dziecie spi
moj tylko na plasko-jak go poloze w domu na polsiedzaco zeby dac mu piciu z lyzeczki to sie zsuwa i lezy 8)

u nas mały leżąc na leżaczku , wywija nogami podpiera się o nie, same ewolucje. W wózku też się wierci i widok -musi widzieć listki (zachwyca się wydając z siebie super dzwięki czasem okrzyki) :)

reklama
Maksiu sobie ostatnio upodobał gaworzenie z łapką w buzi, przerózne z tego odgłosy wychodzą
w zalezności jak głęboko rączka w buzi i pod jakim kątem wsadzona ;D

co jakis czas mama przerywa zabawe i wyciera ze śliny ;D

Do góry