reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych pociech

tak jak czytam, ten wątek to mi sie śmiać chce

jak bardzo pragniemy by nasze dzieci siedziały, raczkowały chodziły...

a potem jak bardzo się chce by poleżały przez chwilkę ;D

reklama
azik - masz rację, jak zaczną nasze dzieciaczki chodzić i psocić to będziemy chciały aby dały nam odetchnąć ;D

Mój Antoś wypił wczoraj ponad 50 ml herbatki (jabłko z melisą) przy pomocy łyżeczki. Mamy taką fajnę łyżeczkę canpola , którą Antek już zna codziennie podajemy mu tak wit. D3. Za parę dni spróbujemy nauczyć go z butelki- mam nadzieje że też pójdie bez problemów. O0

I mój syn też tego dziś dokonał... po porannym karmieniu o 6:30 ułożyłam go ładnie w łózeczku, bo zasnął przy cycu, o 10 budzi mnie jego płacz, wstaję, a Filip ... leży ... w poprzek łóżeczka ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

:) Ja wczoraj zmienilam gondole na spacerowke rozlorzyklam ja na plasko i Igorkowi jest o wiele chlodniej jak kisic sie w tej gondoli a i na spacerk mniej spi bo gada i ise rozglada :)

moja Agata regularnie śmieje się w głos, wystarczy poudawać że zjada się jej rączki i chrumkać przy tym jak świnka, a ona aż piszczy z radości i zanosi się od śmiechu ;D
co ja jeszcze wymyślę, by rozbawić swoje dziecko?? ::)

ivon, CatherinkaU nas też przemieszczanie się w łóżeczku na całego. Stąd tez ostatnio mamy kłopot z zaśnięciem, bo przy zmianach pozycji wypada smoczek, no i matka znowu musi lecieć na górę na ratunek ;) A dzisiaj jak obudziłam się w nocy to Jaś spał sobie słodko na brzusiu

za to u nas spokój, Maks nie bierze się nadal za obracanie
choć mamusia co jakis czas mu pokazuje jak to fajnie i jest bardzo zdiwiony tym co się dzieje

no a w łózeczku śpi tak jak go położę cały czas, na swojej płaskiej podusi w miśki :)
no może troche "schodzi" w dół no i oczywiście jak się go przykryje to napewno się przykryty nie obudzi
ale w te upały to nie problem :)

moj we wozku zaczal mi akrobacje-chce sie przeturlac na brzuch ale malo miejsca ::)
ale jak matka pojedzie po nierownosciach dziecie spi
moj tylko na plasko-jak go poloze w domu na polsiedzaco zeby dac mu piciu z lyzeczki to sie zsuwa i lezy 8)

u nas mały leżąc na leżaczku , wywija nogami podpiera się o nie, same ewolucje. W wózku też się wierci i widok -musi widzieć listki (zachwyca się wydając z siebie super dzwięki czasem okrzyki) :)

reklama
Maksiu sobie ostatnio upodobał gaworzenie z łapką w buzi, przerózne z tego odgłosy wychodzą
w zalezności jak głęboko rączka w buzi i pod jakim kątem wsadzona ;D

co jakis czas mama przerywa zabawe i wyciera ze śliny ;D

Do góry