reklama
viola30
marcowa mama'06 Entuzjast(k)a
a mama co zrobiła ???? bom bardzo ciekawa Twej reakcji na samodzielne dziecie :-)
Iga ze spaniem- porazkowo... dalej usypia tylko ze mną, i nad ranem to się tak przytula, że czasem oddychać nie mogę..:-(a jak wstanę, tak jak dzisiaj wcześniej, to ona tez się momentalnie budzi
za to z gadaniem - rewalacja... zaczyna powoli odmieniać wyrazy, oczywiście czsem się myli i jest to słodkie np. pociąg pojechała.
lubi wierszyki i dość szybko jej wchodzą do głowy, tyle że czasem wprowadza drobne zmiany typu "przyszedł kotek, wypił ...piwo" zamiast mleczko oczywiście
ostatnio było niezła akcja z aniołami. tatuś jej przywiesił aniołki nad łóżkiem. łaziła i z mocno zatroskana miną jęczała - chore, chore anioły. no to wyciągam z niej o co chodzi, czemu chore. no i okazało się, że na bosaka są anioły "nie mamy bucików, nie mamy kajpetek,na bosiaka, choje anioły":-):-)a jak się zatnie, to gada cały czas jak nakręcona. jeszcze w nocy jęczała o aniołach, a rano obudziła się krzycząc "anioły!!!! oćcie do mnie sibko"
za to z gadaniem - rewalacja... zaczyna powoli odmieniać wyrazy, oczywiście czsem się myli i jest to słodkie np. pociąg pojechała.
lubi wierszyki i dość szybko jej wchodzą do głowy, tyle że czasem wprowadza drobne zmiany typu "przyszedł kotek, wypił ...piwo" zamiast mleczko oczywiście
ostatnio było niezła akcja z aniołami. tatuś jej przywiesił aniołki nad łóżkiem. łaziła i z mocno zatroskana miną jęczała - chore, chore anioły. no to wyciągam z niej o co chodzi, czemu chore. no i okazało się, że na bosaka są anioły "nie mamy bucików, nie mamy kajpetek,na bosiaka, choje anioły":-):-)a jak się zatnie, to gada cały czas jak nakręcona. jeszcze w nocy jęczała o aniołach, a rano obudziła się krzycząc "anioły!!!! oćcie do mnie sibko"
asioczek
Fan(ka)
Maja na szczęście usypia sama w swoim łóżku w swoim pokoju i śpi całą noc.
Chociaż wieczorem jak nie jest do końca w nastroju do spania negocjuje różne czynności. ostatnio próbowała wymusić dodatkowe mycie zębów...
Po przebudzeniu odlicza kaczki na ścianie - jedna druga, trzecia, osiem.
jak kaczki odliczy zaczyna się ostatnio przywoływanie rodziców na powitalny rytułał czyli obcałowywanie Maja przez pręty łóżka. Maja najczęściej leży i woła noga jedna szybko po obcałowaniu nogi jest rozkaz noga druga szybko.
Chociaż wieczorem jak nie jest do końca w nastroju do spania negocjuje różne czynności. ostatnio próbowała wymusić dodatkowe mycie zębów...
Po przebudzeniu odlicza kaczki na ścianie - jedna druga, trzecia, osiem.
jak kaczki odliczy zaczyna się ostatnio przywoływanie rodziców na powitalny rytułał czyli obcałowywanie Maja przez pręty łóżka. Maja najczęściej leży i woła noga jedna szybko po obcałowaniu nogi jest rozkaz noga druga szybko.
kasiulla23
Mama marcowa'06
u nas niestety to samo .....Iga ze spaniem- porazkowo... dalej usypia tylko ze mną, i nad ranem to się tak przytula, że czasem oddychać nie mogę..:-(a jak wstanę, tak jak dzisiaj wcześniej, to ona tez się momentalnie budzi
Lena tez liczy... a najlepiej jej wychodzi trz,a juz w ogole jak ktos pyta np ile masz lat mowi trzy a pokazuje dwa ogolnie jak slyszy slowo ile (ile chcesz pieniedzy ile cukru itp uslyszane gdzies obok niekoniecznie do niej) krzyczy trzy
rewelacyjnie wychodzi jej slowao "gowno" uslyszane a propo niespodzianki pod butem, kupka siku odejdz otworz chodz zjezdzaj siadaj trzymaj stoj choc tu tam itd osoby patrzace z zewnatrz na nia nie wierza ze ma 1,5 roku pod wzgledem mowy jak i wzrostu......
viola30
marcowa mama'06 Entuzjast(k)a
ciekawe po kim ona takawygadana po mamie czy tacie ???????? a stawiam na mame
kasiulla23
Mama marcowa'06
ciekawe po kim ona takawygadana po mamie czy tacie ???????? a stawiam na mame
Violu kochana do czego pijesz konkretnego :-)
Ola od tygodnia tez juz mowi zdaniami, np. "Mamo daj kjosiek" (czyli mamo daj klocek), "Baba ciukaj" (Bajka szukaj - to do psa), "tata piś" (tata śpi), "Misiak ziagaj bibip" (Slimak uważaj samochód), "dzidzia paka" (dzidziuś placze), "Nie ma oga nie ma dym" (nie ma ognia nie ma dymu)
Dzis nowości:
-"Kupa byja tam" (kupa byla tam- pokazujac psia kupe z tylu za wozkiem na spacerze)
-"Kisia nie paka. Pam ciesi" (kotek nie placze, pan pocieszyl)
Generalnie wszystkie ś na poczatku wyrazów przestawia na koniec i stad iś to śpi, a mieś to smieci.
Dzis nowości:
-"Kupa byja tam" (kupa byla tam- pokazujac psia kupe z tylu za wozkiem na spacerze)
-"Kisia nie paka. Pam ciesi" (kotek nie placze, pan pocieszyl)
Generalnie wszystkie ś na poczatku wyrazów przestawia na koniec i stad iś to śpi, a mieś to smieci.
reklama
kasiulla23
Mama marcowa'06
pozostajac w temacie usypiania dzis Lena przed snam zawsze gdy mialalm nadzieje ze juz zasnela zaczynala spiewac albo "kaczki uuuu" albo "siubidubidu dance" ........
a najlepiej jak budzi sie w nocy i z wyrzutem w glosie mowi "tata ja tata moja" i zabiera M poduszke
a najlepiej jak budzi sie w nocy i z wyrzutem w glosie mowi "tata ja tata moja" i zabiera M poduszke
Podziel się: