reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

GRATULUJEMY WSZYSTKIM MAŁYM TUPTUSIOM!!!!

u nas narazie dreptanie przy meblach i puszczanie się na chwilkę więc na samodzielne kroczki pewnie jaszcze co najmniej miesiąc poczekamy :happy:

reklama
Mój Staszek kilka dni temu zaczął chodzić na poważnie :-) Teraz robi to cały czas i cieszy się ze swoich umiejętności. Jak źle złapie pion to skręca i idzie nie tam gdzie by chciał. Ale wtedy hamulec w postaci upadku na pupę i obiera prawidłowy kierunek.
Powiedział też "mamma" :-D W końcu. Niestety chyba bez zrozumienia.
Wogóle mało mówi i nie słucha co mówi się do niego.
Całkowicie zlewa zakaz "Nie wolno", choć uważam, że wie co oznacza.
Załapał też co oznacza słowo "cycuś". Wystarczy, że powiem: "chcesz cycunia?" i już jest przeszczęśliwy. Wie również jak znaleźć cycusia. Podnosi mi bluzkę do góry i rechocze, że znalazł.
Jest po prostu boski.

My na kroczki też jeszcze spokojnie czekamy - bez pośpiechu - ...już czuje jak się nalatam za tym moim małym, wszendobylskim łobuziakiem - jak znam życie i Kube to on nie będzie chodził tylko biegał - ciekawe czy wraz z nauką biegania opanuje sztukę hamowania ;-)

gratulacje dla małych piechurów!!

bartus juz ze zrozumieniem wola "mama" "tata" "diadia" czyli dziadzia ;-) no ale chodzenie go zupelnie nie interesuje. wstaje o wszystko co mozliwe, chodzi bokeim przy lozku ale nie puszcza sie ;-)
a wczorja to wykombinowal raczkowanie w zwolnionym tempie!! tak to smiesznie wygladala, tak powolutko przestawial raczki i nozki :-D

Od nas tez gratulacje dla malych tuptusiow :-)

selinka chodzi ale ze swoim auteczkiem :-D a do samodzielnego chodzenia musimy jeszcze poczekac, ale gdzie sie tak spieszyc ;-) jeszcze sie nachodzi :-D
jak na razie dorwala miotle i nia wywiaja juz 30 min zerkam tylko zeby sobie krzywdy nie zrobila :szok: ale ona jest lepsza od wszystkich zabawek :laugh2:

Jako że ostatnio zastanawiamy się nad rodzeństwem dla Igi, postanowiłam spytać ją co o tym myśli:-Dpytam więc "Igusia chciałabyś mieć braciszka???" spojrzała na mnie badawczo i powiedziała nieeee. No to żeśmy się trochę pośmiali i pytam "a siostrzyczkę chciałabyś??"znowu chwila zastanowienia i usłyszłam "tahhh":-D:-D
rozbraja mnie ta kobieta..

:-):-):-)

od razu przed oczami staje mi mój brat, którytwierdzi, że Karolina jest MAŁA, A NIE GŁUPIA :-):-):-)

Widze Kasianka, że nić porozumienia z córką macie :-)

Brianek mowi Mama i Tata na zmiane:-)pojawiaja sie tez takie slowa jak Baba i Dada:happy:

Synek jak slyszy muzyke tanczy nawet jak jestemy w sklepie i gra cichutka muzyczka potrafi siedziec w wozku i sie gibac:laugh2:poprostu uzdolniony muzycznie!Dzis to bez trzymania tanczyl stojac na nozkach:-)slodko to wygladalo i CHODZI NA CALEGO!:tak:Kreci glowka nie nie nie.
Ulubionym daniem sa parowki i barszcz bialy!

reklama
moj maly czort ani mysli chodzic na czterech czemu nie za raczki tez ale sam w zyciu ma jeszcze czas nawet za jedna reke nie chce chodzic boi sie ale i na niego przyjdzie czas :)

Do góry