reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Ch_aga, nie chodzi mi o to, że to dotyczy wszystkiego, ale tylko chodzenia i mówienia. No i oczywiście nie twierdze, że jest to regułą, bo wiaodmo... :) Ale tak czesto jest, tak z obserwacji i rozmów z innymi mamami :)

reklama
U nas też ostatnio wzmożona ruchliwość. Samodzielnego raczkowania jeszcze nie ma, ale turlania, pełzania do woli :) Ponadto Jaś już samodzielnie siada, a postawiony przy szczebelkach chwilkę sam stoi. I nie chce się potem z powrotem dać posadzić!

Siedzimu juz idealnie, nawet zabieramy sie za raczkowanie z siedzenia :) a co do raczkowania to jest coraz lepiej, ale zlosci przy tym ze ho ho, nie wychodzi mu to tak jakby chcial - ale mam ambitnego syna:tak::tak::tak:

U nas jak sie posadzi Kubka to siedzi ale zeby sam usiadl to jescze nie. Ponadto sie dziecko bardzo rozgadalo. Daaaadadada blabla bla. tatata

Zuzia sama siedziec jeszcze nie za bardzo chce ale jak sie ja podeprze to tak. ale zxa to strasznie wysoko podnosi pupcie czasami nawet prawie staje na glowie i zaczyna chodzic jak raczek tylko ze do tylu-odpycha sie rekoma i nogami :))) i dziwi sie ze zamiast isc do zabawki to jest coraz dalej od niej :))

jesli chodzi o siadanie to Agatka tez nie przepadaale lubi przysiasc na kolankach z pozycji takiej jak do raczkowania woli sobie stac, wiec jak ja chce posadzic to strasznie sie prezy, poza tym tez gadula straszna jak ma nastroj

Brian jak siedzi sobie na lezaczku bardzo kopie noga w niego az niekiedy caly podskakuje:laugh2:
pupka do raczkowania jest juz w gorze czasami tez oprze sie na dloniach i wtedy podnosi wysoko glowke:-)
na macie nie da sie wogole przebrac lezy na brzuchu :happy2:i ciagle szpera w przegrodach wanienki no i nie lubi sie ubierac wtedy jest pisk:eek:

reklama
bartek narazie opanowuje siedzenie :-) na brzuchu cwiczy unoszenie pupy ale opuszcze wtedy glowke nisko ;-) ale z innych umiejetnosci to opanowal: stukanie dwoma zabawkami o siebie, wyrywanie mi chrupek z reki i sciaganie mojej dloni ze stolu gdy trzymam obrus by go nie zrzucil :-D

Do góry